Käytösetiketti on elintärkeä asia tapahtumien toimivuuden ja turvallisuuden kannalta. Kaikissa tapahtumissamme tulee käyttäytyä tahdikkaasti ja toiset huomioonottaen. Toisille ei huudella, vaikka heidän asunsa tai tekemisensä eivät sattuisi vastaamaan omia kiinnostuksia. Kehuja sen sijaan saa ja on tapanakin antaa (esimerkiksi onnistuneesta asukokonaisuudesta). Etenkin Fetish Clubit sekä Dresscode-bileet ovat paikkoja, joissa jokainen saa esiintyä juuri sellaisena kuin itse haluaa välittämättä arjen normeista.

Esiintyy joku sitten kuinka viettelevässä asussa tahansa, häneen ei ole lupa käydä käsiksi, eikä olla muutenkaan töykeä. Kukaan ei joudu tahtomattaan mukaan mihinkään toimintaan, kaikki toiminta on konsensuaalista, eli sovittu osanottajien kesken. Jos ja kun joku sessioi julkisesti, se ei tarkoita sitä, että kaikki saavat osallistua. Hyvän tunnelman säilyttämiseksi sääntöjen rikkojat poistetaan paikalta. Valokuvauskielto on myös ehdoton. Monissa tapahtumissa on Turun Baletin puolesta oma kuvaaja, joka lähettää kuvasi omaan sähköpostiisi. Älä myöskään puhu näkemistäsi henkilöistä tai tapahtumista ulkopuolisille jälkeenpäin.

Yhteistä etikettiä noudattamalla luodaan turvallinen ja mukava tunnelma tapahtumiin, joissa kaikki mukanaolijat viihtyvät.

Bile-etiketti

1. Katsoa saa mutta ilman lupaa ei keneenkään saa koskea.

Kinkybileet ovat paikka, jossa saa turvallisesti tuoda esille sen puolen itsestään jonka muutoin joutuu ehkä pitämään piilossa. Annetaan tähän siis kaikille mahdollisuus ja kunnioitetaan jokaisen yksityisyyttä ja omaa tilaa. Aina voi kohteliaasti kysyä lupaa, johon toki on myös lupa vastata kieltävästi.

2. Toisten sessioihin ei saa puuttua ilman lupaa.

Kun näet henkilöitä vaikkapa piiskaus- tai sidontapuuhissa, anna heidän leikkiä rauhassa. Mikäli tilanne vaikuttaa siltä, että haluaisit mennä mukaan, voit kysyä kohteliaasti onko se mahdollista. Varaudu kuitenkin myös kieltävään vastaukseen. Kenenkään ei ole velvollisuus piiskata sinua tai antaa piiskata itseään.

3. Anna sessioille työskentelutila ja työrauha.

Pidä kommentit omana tietonasi, ellei sinulta pyydetä niitä. Lisäksi esimerkiksi piiskaamiseen tarvitaan tilaa, joten älä seiso liian lähellä katsomassa tai saatat saada piiskasta tahtomattasi. Ei ole myöskään kohteliasta tuijottaa kenenkään sessioita ilman lupaa tai liian läheltä.

4. Kaikenlainen valokuvaus on kielletty.

Turun Baletin bileissä paikalla on valokuvaaja, joka halutessasi tallentaa bileasusi ja lähettää kuvan sinulle sähköpostiin. Itse bileissä kuvaavat henkilöt poistetaan paikalta välittömästi.

5. Bileissä nähdystä ei puhuta niiden ulkopuolella.

Muista kunnioittaa ihmisten yksityisyyttä. Ketä tai mitä bileissä näitkään, ei näistä ole tarvetta kertoa ulkopuolisille. Kaikki eivät ole julkisesti kinkyjä, joten annetaan jokaiselle mahdollisuus anonyyminä pysymiseen.

Mikäli kohtaat etiketin vastaista toimintaa ilmoita siitä heti Turun Baletin bileiden henkilökunnalle (staff-kortilliset), mikäli et tiedä ketkä ovat henkilökuntaa, kysy rohkeasti. Asia on parasta selvittää heti paikanpäällä, jälkikäteen kun on hankalampi enää tehdä yhtään mitään.