Vuosi 2022 on takanapäin ja ennen ajankohtaisiin asioihin siirtymistä on aina hyvä katsastaa mitä kulunut vuosi piti sisällään. Vuoden 2022 aikana yhdistys järjesti 35 tapahtumaa joissa vieraili lähes 1000 henkilöä ja kalentereitamme täyttivät lukuisat miitit, kokoukset, jäsentapahtumat, muutamat työpajat sekä kaksi bussimatkaa. Yhdistyksessä jatkettiin läpi vuoden sopivan juhlatilan metsästystä ja kenties bilevajauksen johdosta yhdistyksen järjestämät Tossumiitit kasvattivat kerta toisensa jälkeen suosiotaan. Vuoden loppupuolella tuttu Panimoravintola Koulun Historianluokka alkoi jo käymäänkin auttamattoman ahtaaksi, kun kahden tunnin aikana paikalle saapui yli 60 miittaajaa!
 
Yhdistys julkaisi vuonna 2022 ensimmäisen painotuotteensa “Kinkyskenen Käsikirjan aloittajalle” - kolmen vuoden aikana pitkälti etäyhteyksien välityksellä jäsentemme toimesta luodun oppaan, joka avaa aihepiirimme terminologiaa ja perehdyttää mm. turvalliseen toimintaan yhteisössä. Käsikirjaa jaetaan esimerkiksi Uusien Infossa sekä miiteissä ja sen voi myös tilata kotiin postitettuna, lisäksi se on vapaasti ladattavissa PDF-muodossa yhdistyksen kotisivuilta.
 
Elokuussa saavutimme myös huikean merkkipäivän jolloin tuli kuluneeksi 20 vuotta Turun BDSM-yhdistys ry:n rekisteröimisestä. Tuolta vuodesta 2002 olemme kulkeneet pitkän matkan ja kuluneena vuonna yhdistyksen jäsenmäärä kipusikin koronakurimuksen jälkeen historiamme toiseksi korkeimpaan lukemaan: 270 ! Tämän myötä haluammekin tässä yhteydessä kiittää teitä kaikkia: jäseniämme, yhteistyökumppaneitamme, tapahtumiemme vieraita sekä erityisesti toimintamme mahdollistavia, niin uusia kuin vanhojakin vapaaehtoisia aktiiveja - kiitos että olette olleet mukana toteuttamassa yhdistyksemme monipuolista toimintaa!
 
Turun Baletti toimii täysin vapaaehtoispohjalta. Yhdistyksen toimintaan ovat tervetulleita kaikki jäsenemme, niin vanhat, uudet kuin entisetkin, sekä kaikki muutkin aihepiiristä kiinnostuneet. Kutsumme teidät tutustumaan ja liittymään osaksi yhteisöämme ja ennen kaikkea luotsaamaan Turun Balettia eteenpäin, myös vuonna 2023.
 
Toivotamme kaikille uutiskirjeemme lukijoille mukavaa kevään odotusta!

 
KALENTERI
 
27.01. TB: Vinomiitti (Saaristobaari)
28.01. TB: Fetish Club - Uniformal (Utopia UG)
03.02. TB: Tossumiitti (Panimoravintola Koulu, yläkerta, paikka tarkentuu)
15.02. TB: Teematossu - Speed Meeting (Saaristobaari)
22.02. TB: Kuukausikokous (Gastropub Löytö, Olutkabinetti)
03.03. TB: Tossumiitti (Panimoravintola Koulu, paikka tarkentuu)
12.03. TB: Teematossu - English Munch (Panimoravintola Koulu, Pubin sohvat)
31.03. TB: Vinomiitti (Saaristobaari)
04.04. TB: Teematossu - Dominoivien Miitti (Panimoravintola Koulu, Pubin sohvat)
07.04. TB: Tossumiitti (Panimoravintola Koulu, paikka tarkentuu)
21.04. TB: Kevätkokous (Saaristobaari)
 
Tapahtumiemme tarkemmat tiedot pyritään julkaisemaan viimeistään kuukautta aiemmin kaikissa medioissamme.


AJANKOHTAISTA
 
Jäsenmaksu
 
Yhdistyksen vuoden 2023 jäsenmaksu on maksettavissa verkkokaupassamme sekä Tossumiiteissä klo 18-20 välisenä aikana, niin käteisellä kuin verkkokauppaankin.
 
Viime vuoden jäsenmaksu on voimassa 28.2.2023 saakka ja 2023 jäsenmaksun suorittaminen tuohon päivään mennessä takaa jäsenyyden jatkumisen keskeytymättä. Sääntöjemme mukaisesti maksua suorittamaton jäsen katsotaan maaliskuun alussa eronneeksi yhdistyksestä ja eronneiden jäsenten tiedot poistetaan rekisteristä ja lisäksi näiltä poistuvat oikeudet esimerkiksi yhdistyksen Discord-palvelimelle sekä BDSM-baarin Baletin ryhmään. 
Nämä kaikki tiedot palautetaan käsityönä ja siksi pyydämmekin että jäsenemme suorittaisivat vuoden 2023 jäsenmaksunsa ennen tuota päivää - näin toimimalla pienennätte paitsi valtavasti työmääräämme, uusien tietojen rekisteröimisessä vaadittavan ajan myötä säilytätte myös katkeamattoman pääsyn kaikkiin jäsenmedioihimme!
 
Jäsenmaksu vuodelle 2023 on 20 € ja jäsenyys on voimassa 29.2.2024 saakka. Voit noutaa jäsenkorttisi lähes mistä tahansa Turun Baletin tapahtumasta ja mikäli haluat jäsenkortin postitse kotiin, veloitamme siitä 2 € lisämaksun (postimerkki 2.10 €). Olemme myös ottamassa vuoden 2023 aikana käyttöön sähköisen jäsenkortin ja siitä seuraa lisätietoa myöhemmin keväällä.
 
Yhdistyksen jäsenyys oikeuttaa sinut lukuisiin jäsenetuihin (lista julkisista jäseneduista seuraavassa kappaleessa), mahdollistaa osallistumisen yhdistyksen toiminnan kehittämiseen ja tärkeimpänä tukee Baletin toiminnan jatkumista. Löydät lisätietoja jäsenyydestä täältä.
 
Jäsenedut
 
Turun Baletti - Alennus sisäänpääsystä useimpiin tapahtumiimme.
Muut suomalaiset kinky-yhdistykset - Alennus sisäänpääsystä useimpiin tapahtumiin.
Turun Seudun Seta ry - Alennus sisäänpääsystä useimpiin tapahtumiin.
Club Abzint (SWE) - Tapahtumalippuja maksamatta Club Abzintin jäsenmaksua.
Club X - Alennus sisäänpääsystä Club X:n omiin tapahtumiin.
BDSM-baari - Rajoittamaton yksityisviestilaatikko.
Ravintola Show Time - Sisäänpääsy puoleen hintaan.
 
 
Discord
 
Turun Baletti keskittää vuoden 2023 alusta toimintansa yhdistyksen Discord-palvelimelle.
 
Turun Baletin Discord-palvelin avattiin koronasulun ollessa pahimmillaan joulukuussa 2020 jotta pystyimme tarjoamaan jäsenistöllemme vaihtoehtoisen tavan yhteisötoiminnalle. Kahden vuoden aikana palvelimemme on kasvanut aidoksi yhteisöalustaksi joka tarjoaa jäsenillemme tietoa, keskustelua, huumoria, vertaistukea, menovinkkejä sekä muihin jäseniin tutustumista - pitkälti kaikkea jota yhteisöltä voikin odottaa.
 
Yhdistyksen Discord-palvelin on muutettu kaikille avoimeksi, mutta siellä on vastaava jaottelu kuin vanhalla foorumillamme eli julkinen sekä jäsenjulkinen osio. Vain yhdistyksen jäsenet saavat oikeuden osallistua kaikkiin keskusteluihin ja jäsentaso tarkistetaan aina vuosittain maaliskuussa jäsenmaksujen eräännyttyä.
 
Pöytäkirjat, jäsenalennukset, jäsentapahtumien tiedot jne. löytyvät jatkossa Discordista, tapahtumista on omat ketjunsa kuten aiemmin foorumilla aiheet ja esimerkiksi yksityisviestittely sekä kyselyt onnistuvat kuten foorumilla, mutta huomattavasti monipuolisemmin. 
 
Discord on maksuton ja monimuotoinen yhteisöalusta jota käyttävät lukuisat yhdistykset, oppilaitokset sekä kunnalliset toimijat. Se tarjoaa mahdollisuuden kommunikointiin tekstillä, ääni- ja videopuheluilla, kuvilla sekä muiden tiedostomuotojen avulla. Lisätietoja Discordista löytää Googlella laajasti niin suomeksi kuin englanniksikin, tässä muutama esimerkki: Verke, Helsingin Yliopisto, MTV3, Kuulu sekä Jyvälän Setlementti ry (erityisen selkeä käyttöohje!). Discordia käyttävät myös lukuisat muut yhteisömme toimijat kuten BDSM-Baari, Bizarre Club, PoVi, Rsyke, Shibari Turku, SMFR sekä Häkki.
 
Discord on käytettävissä paitsi erillisellä monikielisellä älypuhelin/tabletti-sovelluksella, myös tavallisella nettiselaimella kuten vanha foorumikin, joten kaikilla on yhtäläinen mahdollisuus luoda tunnukset uuteen alustaan ja liittyä mukaan keskusteluihin. Mikäli tarvitset apua Discordin käyttöönotossa, olethan yhteydessä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 
Yhdistyksen vanha foorumi säilyy vielä toistaiseksi käytössä Discordin rinnalla, mutta foorumille ei enää päivitetä esim. kalenteria tai tapahtumien tietoja. Tämän muutoksen myötä foorumille ei enää hyväksytä uusia käyttäjiä, jotka eivät ole yhdistyksen jäseniä.
 
Tietopankin ja muiden historiatietojen siirtämisen myötä foorumin osioita lukitaan ja lopulta koko foorumi tullaan sulkemaan. Kehotammekin vanhan foorumimme jäseniä ottamaan niin halutessaan talteen yksityisviestinsä ennen maaliskuun loppua.
 
Tiedot yhdistyksestä ja julkisista tapahtumistamme löytyvät jatkossakin verkkosivuilta, Facebookista, Instagramista, Fetlifestä sekä BDSM-baarista. Uutiskirje toimitetaan edelleen sähköpostitse ja julkaistaan myös näissä kanavissa. Yhdistyksen tapahtumat saa myös helposti näkyviin omaan kalenteriinsa tilaamalla Turun Baletin Google-kalenterin.
 
TAPAHTUMAT
 
TB: Fetish Club - Uniformal
 
1100 päivää kestänyt odotus on vihdoin ohi! Turun Baletti on jo pitkään etsinyt juhlilleen paikkaa ja vaikka varoaika on tällä kertaa äärimmäisen lyhyt, nyt tuo pitkä odotus katkeaa viimeinkin ja lauantaina 28.1.2023 Turun Baletin Fetish Club palaa bilekartalle!
 
Tapahtumaa juhlitaan klo 20:00-03:00 Utopian UG-klubilla, jo lukuisista bileistämme tutun Humalistonkadun ravintolakompleksin kellarissa. Testaamme nyt uutta juhlatilaa ensin sadan vieraan kapasiteetilla ja lippuja on vielä jonkun verran myynnissä verkkokaupassamme. Myös yhdistyksen jäsenyys on mahdollista hankkia lippua ostaessa. Lue lisätiedot tapahtumasta verkkosivuiltamme! Mikäli et pääse näihin bileisiin lyhyen varoitusajan tai lippujen loppumisen johdosta, älä huoli - jatkoa on luvassa!
 
Teematossu
 
Baletin uusi tapahtumakonsepti Teematossu on vaihtuvin teemoin järjestettävä Baletin miitti, keskusteluiltama tai vaikka demotapahtuma, aina julkisesti kerrottavassa paikassa ja jossa noudatetaan yhdistyksen tapahtumien etikettiä. Teematossuissa ei ole tarjolla yhdistyksen jäsenpalveluita ja tapahtuman vetäjän tunnistaa oranssista TB-kaulanauhasta.
 
Teematossuista järjestettiin marraskuussa avoin aivoriiihi jossa mietittiin näiden sapluunaa ja jo nyt tammikuussa meillä on ideoituna mm. seuraavat teemat ilman päätettyjä päivämääriä: Pikkuiset, Suostumustyöpaja, Käsiraudat, FemDom, D/s-suhteet, Primal, CNC, Kysy domilta/subilta/fetisistiltä -paneelikeskustelu, Sähkölelujen demo-ilta, Jokirantakävely, Ei:n sanomisen työpaja, Kokemuskoulutus häirinnän estämisestä sekä turvallisemmasta tilasta, Uusi lainsäädäntö suostumuksesta sekä Kotitekoiset välineet.
 
Teematossujen on tarkoitus toimia mallilla yhteisöltä yhteisölle, saattaa laajasta aihealueestamme kiinnostuneita ihmisiä yhteen ja kasvattaa tietotaitoa mittavan skaalan teemoista. Yhdistys tarjoaa taustalle kaiken tietotaitonsa, järjestelyihin apua ja kokemusta sekä lukuisat mainoskanavat, lisäksi yhdistyksen jäsenten vetämät tilaisuudet vapauttavat myös hallituksen jäsenet ikuisesta jokaisen tapahtuman vetovastuusta. 
 
Onko sinulla jokin aihe jonka haluaisit nähdä Teematossussa? Kutsumme sinut lämpimästi mukaan seuraavaan kuukausikokoukseemme kertomaan siitä! Ja tämä ei siis tarkoita että päädyt samantien johonkin järjestäjäksi, tarjoamme vain mahdollisuuden tuoda esiin toiveita ja ajatuksia mitä yhteisönä voisimme yhdessä toteuttaa!
 
Kuukausikokous
 
Turun Baletti järjestää noin kerran kuussa aivan kaikille toiminnastamme kiinnostuneille avoimia kuukausikokouksia. 
 
Kokouksissa käsitellään menneitä ja suunnitellaan tulevia tapahtumia, mietitään jäsenistön ja läsnäolijoiden aloitteesta esimerkiksi työpajoja ja yleisesti keskustellaan kaikesta miten yhdistyksen toimintaa voidaan kehittää ja mitä uutta sen kautta voimme tarjota yhteisömme jäsenille. Kokouksissa on myös tarjolla ilmainen kahvi/tee/kaakao/limonadi baaritiskiltä salasanalla "Baletti". Seuraava kuukausikokous järjestetään ke 22.2. klo 18:30 Gastropub Löydön Olutkabinetissa - Lämpimästi tervetuloa!

Turun BDSM-yhdistys ry - Turun Baletti
WWW  |  DISCORD  |  FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  FETLIFE  |  HOLVI
@ Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / Hallitus | @ Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / Jäsenasiat

TULEVAT TAPAHTUMAT