Spektri tapahtuman flyer

Turun Baletti: Spektri 
Aika: 9.3.2024 klo 16.30-00.00 
Paikka: Taiteen talo, A-rakennus, 2. kerros (Nunnankatu 4)
Liput: 10/15/20/25 € (vain ennakkomyynti https://holvi.turunbaletti.fi)
K-18 / Ei dresscodea

> Selkokielinen versio

Sukella syvälle Spektrin yltäkylläisten aallonpituuksien sekaan. Näe kuinka valo heijastuu lateksista, kuule kuinka ääni kaikuu ruoskan sivalluksesta. BDSM ei ole pelkästään nahan mustaa ja verenpunaista, vaan sen alle mahtuu koko kirjo erilaisia nautintoja.

Turun Baletti esittelee kinkykansalle uuden bilekonseptinsa. Näihin saavutettavissa tiloissa järjestettäviin juhliin kuuluu hauskanpito kinkyilyn, seksuaalisuuden ilojen ja yhteisöllisyyden parissa ilman päihteitä.

Paikan päällä Taiteiden talon toisessa kerroksessa on toki tuttuun tapaan Baletin dungeonlaitteita bilekansan ilona ja lisäksi on luvassa pitkästä aikaa esityksiä iltamme viihdykkeeksi!

Tapahtumassa ei ole dresscodea mutta tämä on mitä oivallisin tilaisuus pukeutua parhaimpiinsa, oli se sitten juhlavaatetta tai ihania fetissimateriaaleja muuta kinkyhenkistä pukeutumista unohtamatta! Mikäli valitset olla aivan alasti varaudu omalla istuinalustalla. Jos luontevin olo on turvahupparissa ja farkuissa niin olet lämpimästi tervetullut myös niissä. 

Kunnioitamme toki talossa liikkuvaa muuta väkeä emmekä missään nimessä esiinny juhlatilan ulkopuolella alasti tai muuten huomiota herättävästi pukeutuneena. Paikalla on joitain vilttejä mihin kietoutua wc-käyntejä tai tupakkapaikalla pistäytymistä varten. Kun poistut juhlatilasta otathan myös puheissasi huomioon sen että kuulijoina voi olla ulkopuolisia.

Spektri on uudenlainen konsepti perinteisten Fetish Clubien ja muiden bileiden rinnalle joten tule rohkeasti kokemaan jotain uutta! Lippuja löytyy sadalle innokkaalle juhlijalle ja illan toteuttamisen mahdollistavat yhdistyksen n. 30 vapaaehtoista talkoolaista.

Juhlien aikataulu: 

16.30-17.00 Saapuminen ja lipuntarkastus
17.00-18.00 Lämmittelyharjoituksia
18.00-18.30 Saapuminen ja lipuntarkastus
   
18.45-19.30 Alkusanat ja esitykset
18.30-19.30 Ei sisäänpääsyä 
   
19.30→ Sisäänpääsy tapahtuu soittamalla ovessa löytyvään numeroon, staff tulee alaovelle ja tarkistaa lippusi. Varauduthan odottamaan hetken.
00.00 Juhlat päättyvät

Kuinka lunastan pääsyni juhliin? 

Liput saa ostettua Turun Baletin verkkokaupasta osoitteesta https://holvi.turunbaletti.fi.

Lipunmyynti alkaa 31.1.2024 kello 18.00 ja päättyy torstaina 7.3. kello 18.00 tai lippujen loppuessa. 

Tapahtumaan on lisäksi varattu rajallinen määrä alennuslippuja tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleville. Näiden lippujen alennuskoodin saat ottamalla yhteyttä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ennen lipun ostoa.

Avustaja pääsee ilmaiseksi sisään ilman erillistä lippua tai ennakkoilmoittautumista.

Viihdykettä?

Ennen varsinaisten juhlien alkua tarjolla on mahdollisuus tutustua juhlatilaan, virittäytyä tunnelmaan ja rohkaistua ohjattujen lämmittelyharjoitusten parissa. Lämmittelyharjoituksiin osallistuminen ei ole pakollista. 

Juhlien alussa on muutamia tapahtuman henkeen sopivia esityksiä. Niissä saattaa olla elementtejä jotka voivat tuntua osasta vaikeilta tai jopa ahdistavilta. Huolehdimme sekä esiintymispaikkojen valinnalla että alkujuonnolla siitä että osallistujat pystyvät halutessaan välttämään näkemästä sellaista mitä eivät halua. Pyrimme siihen että kaikille on katsottavaa. Järjestäjien puolesta ei juhliin ole järjestetty esimerkiksi "talon piiskuria" vaan jokainen löytää leikkiseuransa itse. Muista kysyessä kohteliaat tavat ja kieltäytymisen mahdollisuus - kukaan ei ole velvollinen leikkiseuraksi.

Mitä muuta saatan nähdä?

Tässä tapahtumassa on mahdollisuus toteuttaa erilaisia BDSM-leikkejä ja seksuaalisia tekoja, joten näitä tulet melko varmasti näkemään. Alastomuus on myös sallittua. Kenelläkään ei tietenkään ole velvoitetta tämänkaltaisiin juhlimistapoihin, mutta nyt on halukkaille puitteet kohdillaan niitä ajatellen.

Tapahtumassa on mahdollisuus niin sanotuille riskileikeille, joten jos kurkit niille varattuun paikkaan saatat nähdä esimerkiksi neulotusta. Mikäli haluat toteuttaa riskileikkejä ole yhteydessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. viimeistään 2.3.2024 mennessä ja kerro millaisia asioita sinulla on mielessäsi.

Mihin laitan omaisuuteni säilöön?

Juhlissa on omatoiminen narikka. Takkikoukkua ei riitä kaikille eikä sinne kyllä lelukassia saisikaan ripustettua. Varaa mukaan oma kassi tavaroillesi ja ulkokengille (emmehän halua rapaa lattioille) ja muille tavaroille joita et halua kantaa mukanasi. Kassien sijoittamiseksi on narikkatilassa lattiatilaa ja muutamia pöytiä. Paikalla on teippiä ja tusseja jolla voit merkitä omat tavarasi sekaannusten välttämiseksi. 

Arvotavarat ja muut pienet esineet kulkevat mukanasi valitsemallasi tavalla. Puhelimia ei tässä tapahtumassa tarvitse jättää oman onnensa nojaan vaan kamerat teipataan jo lipuntarkastuspisteellä ennen juhlatilaan astumista.

Pyörätuolin renkaiden mahdollista putsaamista varten löytyy pyyhettä ja apua on tarjolla.

Narikan yhteydessä on vaatimaton unisex-vaatteidenvaihtotila. Suurta yksityisyyttä ei siis ole odotettavissa mutta juhlatamineet saa kyllä ylleen jossei ole pukeutunut jo majapaikassaan.

Missä ja miten me juhlimme?

Taiteen talon toisen kerroksen ns. suuressa pääsalissa on luontevaa seurustella, sessioida ja seurata muiden leikkejä. Jos yleisö on erityisen mieleen, voit valita sen laitteen minkä eteen on asetettu tuoleja katsomoksi! Tapahtumassa on köysittelyalue pehmeine alustoineen ja käytössä on myös riiputusteline.

Darkkarin puolella myös genitaaliseksi on sallittua ja kyllä sieltä muutama laitekin löytyy jotta pääsee toteuttamaan itseään monipuolisesti ilman turhia siirtymiä.  

Sitävastoin sisääntuloalueella, narikassa, pukeutumistilassa ja vessoissa ei sessioida eikä harrasteta seksiä. Hiljainen huonekaan ei ole sessioita varten vaan se on varattu jälkihoidolle, levolle ja rauhoittumiselle. Ohjeita eri tilojen käytöstä on paikan päällä kirjallisena ja aina voit kysäistä staffilta mikäli olet jostain asiasta epävarma. 

Koko juhlatilassa ollaan vain sisäkäyttöön varatuilla kengillä, villasukilla tai muilla valitsemillasi sisäjalkineilla, ulkokengät ja rapa jää narikkaan. Köysimatoille mennään ehdottomasti vain ilman kenkiä.

Saisinko esteettömyystiedot, kiitos?

Taiteen talo sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Turun keskustassa. Kulku juhlatilaan tapahtuu A-talon (Tehdasrakennus) oven kautta. Nunnankadun puolella on portti, ja jotta pääsee A-talon pääovelle tarvitsee ensin ylittää lievästi kalteva ja epätasainen piha noin 30-40 metrin matkalta. Taiteen talon sisäpihalle on portti joka voidaan tarvittaessa järjestäjien toimesta avata takseille ja muille saattokyydeille. Muutoin kaikki ajoneuvoliikenne ja pysäköinti on ehdottomasti kielletty sisäpihalla. Lähimmät parkkipaikat ovat Nunnankadulla ja lähialueilla. 

Kulku pääovesta on esteetön. Ovenavauspainike on oven oikealla puolella. Tapahtuma on rakennuksen toisessa kerroksessa. Pääovesta kuljettuasi pääset ylös  joko heti oikealla puolella olevia rappusia pitkin tai hissillä. Hissin löydät ovelta avautuvan käytävän päästä, vasemmalta puolelta. Hissi on iso. Hissin molemmat ovet saa auki ja sinne mahtuu useampi ihminen samaan aikaan. Hissin ovet ovat painavat eivätkä avaudu automaattisesti. Painikkeet ovat korkealla.

Mikäli tarvitset apua sisäänpääsyssä otathan yhteyttä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. -sähköpostin kautta lipunoston yhteydessä.

Esteetön wc löytyy ensimmäisestä kerroksesta. Muut wc-tilat löytyvät toisesta kerroksesta. Wc-tilat ovat yhteisiä muun talon kanssa ja niihin kuljettaessa pyydetään huomioimaan että talossa saattaa olla muita, tapahtumaan liittymättömiä ihmisiä paikalla.

Tila on valaistu erivärisillä valoilla jotka eivät vilku. Ikkunat peitetään suurilta osin joten tila on pääosin melko hämärä. Tilassa soi tapahtuman aikaan musiikki, mutta äänenvoimakkuus pyritään pitämään kohtuullisena.

Tapahtumassa on erillinen, ovilla rajattu hiljainen huone rauhoittumiseen ja latautumiseen. Siellä ei sessioida vaan voidaan esim. toteuttaa jälkihoitoa. Huonetta ei ole kuitenkaan tarkoitettu hengailutilaksi pidemmäksi aikaa sillä haluamme mahdollistaa mahdollisimman monelle tilan rauhallisen käytön. 

Sisustuskankaiden mahdolliset helmat ja narut sijoitellaan niin etteivät ne estä kulkua.

Tapahtumassa ei saa käyttää voimakkaita hajusteita, eli jätä pois hajuvesi, partavesi sekä voimakkaasti tuoksuva kosmetiikka ja hiustuotteet.

Mitä päihteettömyys tarkoittaa?

Näissä juhlissa juhlimme selvin päin, ilman alkoholia (ei, ei oteta edes sitä rohkaisevaa kotona, tänne kyllä uskaltaa tulla ilmankin) ja luonnollisestikin ilman mitään laittomia päihteitä. Tupakointi on sallittua sisäpihalla sille erikseen osoitetulla paikalla.

Huomioithan että sisäänpääsy voidaan evätä jos lipuntarkastajalla herää epäilys päihtymyksestä. Mikäli tällainen epäilys saattaa syntyä aiheetta, otathan yhteyttä etukäteen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. niin hoidamme tilanteen huomiota herättämättä.

Entä jos joku ottaa kuvan minusta?

Kaikenlainen taltiointi niin kuva-, ääni- kuin videomuodossa on tapahtumassa täysin kiellettyä. Kännykän kamerat teipataan ennen juhlatilaan saapumista. Tästä säännöstä poikkeuksena on erikseen nimetyn valokuvaajan ottamat kuvat esiintyjistä sekä selfiepiste vaatteidenvaihtotilan yhteydessä. Selfiepiste on käytössä vain silloin kun pukeutumistilassa ei ole muita. Selfiepisteen ohjeet löydät kirjallisesti paikan päältä.

Onko juhlissa jotain muita sääntöjä?

Kyllä on. Noudatamme bileissä Turun Baletin etikettiä ja turvallisemman tilan periaatteita. Tutustuthan etikettiin etukäteen huolellisesti osoitteessa https://turunbaletti.fi/toiminta/etiketti.

Mikäli etikettiä ja turvallisemman tilan sääntöjä rikotaan on järjestäjillä oikeus poistaa henkilö tapahtumasta. 

Ota matalalla kynnyksellä yhteyttä staffiin (jotka tunnistat Baletin staff-kaulanauhoista) jos kohtaat häirintätilanteen, pohdit jotain käytännön asiaa tai vain haluat kysyä jotain. Jälkikäteen yhteydenoton voi tehdä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. mutta useimmiten parhaiten asiat selviävät heti paikan päällä. 


SELKOKIELINEN VERSIO

Turun Baletti: Spektri
9.3.2024 klo 16.30-00.00
Taiteen talo, A-rakennus

Sukella syvälle Spektrin yltäkylläisten aallonpituuksien sekaan. Näe kuinka valo heijastuu lateksista, kuule kuinka ääni kaikuu ruoskan sivalluksesta. BDSM ei ole pelkästään nahan mustaa ja verenpunaista, vaan sen alle mahtuu koko kirjo erilaisia nautintoja.

Spektri-tapahtuma on Turun Baletin uudenlainen juhla. Tilat ovat saavutettavat ja tilaisuus on päihteetön. Juhlissa on kinkyilyä, seksuaalisuuden iloja ja yhteisöllisyyttä.

Bileet ovat Taiteiden talon toisessa kerroksessa. Mukana on Baletin dungeonlaitteita ja esityksiä!

Tapahtumassa ei ole dresscodea.

Voit pukeutua juhlatilassa:

 • juhlavaatteisiin
 • fetissimateriaaleihin
 • kinkyhenkisesti
 • alasti (ota mukaan oma istuinalusta)
 • tavalliset vaatteet (esim. turvahuppari ja farkut)

Juhlatilan ulkopuolella ei voi olla alasti tai vähissä vaatteissa. Voit lainata vilttiä wc-käyntejä tai tupakkapaikalle menoa varten.

Lippuja myydään 100 kpl ja talkoolaisia on lisäksi noin 30 kpl.

Aikataulu

16.30-17.00 Saapuminen ja lipuntarkastus
17.00-18.00 Lämmittelyharjoituksia
18.00-18.30 Saapuminen ja lipuntarkastus
   
18.45-19.30 Alkusanat ja esitykset - Ei sisäänpääsyä tällä aikaa
18.30-19.30 Ei sisäänpääsyä 
   
19.30→ Sisäänpääsy soittamalla alaovella olevaan numeroon. Staff tulee tarkastamaan lippusi ja pääset sisään. Sinun täytyy ehkä odottaa hetki.
00.00 Juhlat päättyvät

Liput

Lipun voi ostaa vain etukäteen osoitteesta: https://holvi.turunbaletti.fi.

Lipunmyynti alkaa 31.1.2024 kello 18.00.

Lipunmyynti loppuu torstaina 7.3. klo 18.00 tai aiemmin, jos kaikki liput on myyty.

Jos rahasi ovat vähissä voit pyytää alennuskoodin ennen lipun ostamista Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Esitykset ja ohjelma

Juhlien alussa on esityksiä. Esitykset voivat olla ahdistavia. Esityksiä ei ole pakko katsoa. Juhlatilassa voi mennä toiseen paikkaan esityksen ajaksi.

Juhlissa ei ole piiskaajaa järjestäjien puolesta.

Mitä muuta saatan nähdä?

 • BDSM-leikkejä
 • seksuaalisia tekoja
 • alastomuutta
 • riskileikkejä eli esimerkiksi verta ja neuloja  (jos katsot sermin taakse)
  • jos haluat osallistua riskileikkeihin tekijänä, kysy lupa helmikuussa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Narikka

Juhlissa on omatoiminen narikka. Narikkaa ei valvota. Ota mukaan iso kassi johon tavarasi mahtuvat. Kassin tai takin voi merkitä teipillä ja tussilla. Ulkokengät jäävät narikkaan. Voit ottaa sisäkengät tai villasukat mukaan.

Älä jätä narikkaan arvokkaita tavaroita. Kuljeta ne mukanasi.

Puhelin saa olla mukanasi juhlissa. Puhelimen kameroiden eteen laitetaan värikäs teippi lipuntarkastuspisteessä. Näin kaikki näkevät ettei kuvia voi ottaa.

Pyörätuolin renkaat puhdistetaan narikassa. Narikassa on siihen pyyhe ja apukäsiä.

Voit vaihtaa vaatteet juhlapaikalla. Vaatteet voi vaihtaa vaatimattomassa pukeutumistilassa. Pukeutumistilassa on myös muita ihmisiä ja se on kaikille sukupuolille yhteinen.

Juhlapaikka

Taiteen talon toisessa kerroksessa suuressa pääsalissa.

Pääsalissa on:

 • Seurustelualue.
 • Dark room eli darkkari ison sermin takana. Darkkarissa seksi on sallittua.
 • Dungeonlaitteita.
 • Yhden edessä on katsomo josta voi katsella.
 • Riskileikkialue pienen sermin takana.
 • Narikka ja vaatteidenvaihtopiste.

Vasemmanpuoleisessa takahuoneessa on:

 • Hiljainen huone levolle ja jälkihoidolle. Hiljaisessa huoneessa ei voi sessioida.

Oikeanpuoleisessa takahuoneessa on:

 • Köysittelyalue, ei kenkiä.
 • Riiputusteline jota voi käyttää vain valvojan läsnäollessa.
 • Takahuone talkoolaisille. Älä mene sinne jos et ole talkoolainen.

Sisääntuloalueella, narikassa, pukeutumistilassa ja vessoissa ei sessioida. Sessioida voi pääsalissa ja oikeanpuoleisessa takahuoneessa.

Paikan päällä on kirjalliset ohjeet tilojen käytöstä. Voit myös kysyä staffilta neuvoa.

Esteettömyystiedot

Juhlapaikka Taiteen talo Turun keskustassa. 

Sisäänkäynti A-talon (Tehdasrakennus) pääoven kautta. Nunnankadun puoleiselta portilta ovelle on lievästi kalteva, epätasainen piha 30-40 metrin matkalta. Saattoliikenne autolla on mahdollista pääoven välittömään läheisyyteen kun asiasta sovitaan etukäteen.

Pääoven kulku on esteetön ja ovenavauspainike on oikealla puolella. Sisääntullessa rappuset ovat oikealla puolella. Hissi on käytävän perällä vasemmalla. Edessä avautuu käytävä jonka päässä vasemmalta löytyy iso hissi. Hissin molemmat ovet saa auki ja hissiin mahtuu useita henkilöitä samaan aikaan. Hissin ovet ovat painavat. Hissin painikkeet ovat korkealla eikä hissin ovi avaudu automaattisesti, mikäli tarvitset apua olethan yhteydessä etukäteen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. -sähköpostin kautta.  

Juhlasali on 2. kerroksessa.

Esteetön wc on ensimmäisessä kerroksessa.

Muut wc-tilat löytyvät toisesta kerroksesta. 

Wc-tilat ovat yhteisiä muiden taloa käyttävien ihmisten kanssa. Älä mene niihin alasti tai vähäpukeisena. Älä puhu siellä ollessasi bileisiin liittyviä asioita.

Tilassa on erivärisiä valoja ja tila on pääosin melko hämärä.

Tilassa soi musiikki. Musiikin äänenvoimakkuus vaihtelee illan aikana.

Tapahtumassa on erillinen, ovilla rajattu hiljainen sessiovapaa huone rauhoittumiseen ja latautumiseen. Hiljaisessa huoneessa voi esim. toteuttaa jälkihoitoa. Huoneessa ei voi turhaan hengailla pitkään, jotta muutkin voivat käyttää sitä.

Sisustuskankaiden mahdolliset helmat ja narut sijoitellaan niin etteivät ne estä kulkua.

Älä käytä voimakkaita hajusteita.

Päihteettömyys

Ei alkoholia juhlien aikana eikä etukäteen. Sinun pitää olla selvä.
Ei laittomia päihteitä juhlien aikana eikä etukäteen.
Tupakointi on sallittua sisäpihalla sille osoitetulla paikalla.

Sisäänpääsy voidaan estää jos vaikutat päihtyneeltä. Mikäli sinua voidaan luulla päihtyneeksi muusta syytä ota yhteyttä etukäteen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. niin hoidamme tilanteen huomiota herättämättä.  

Kuvaaminen ja tallentaminen

Tapahtumassa ei saa:

 • ottaa kuvia
 • ottaa videota
 • tallentaa ääntä

Kännykän kamerat teipataan ennen juhlatilaan saapumista värillisellä teipillä. Teippiä on lipuntarkastuspisteessä. 

Kuvan voi ottaa vain:

 • Etukäteen sovittu valokuvaaja esiintyjistä.
 • Omakuva selfiepisteessä. Selfiepiste on vaatteidenvaihtotilassa. Kuvan voi ottaa vain silloin kun tilassa ei ole muita.

Selfieohjeet:

 • Muita tai muiden tavaroita ei näy kuvassa.
 • Kuva otetaan seinää vasten.
 • Kukaan muu ei huolestu että joutuu vahingosssa kuvaan.

Selfieohjeet voit lukea kirjallisena selfiepisteessä.

Säännöt ja etiketti

 • Turun Baletin etiketti
 • Turvallisemman tilan periaatteet

Lue nämä etukäteen huolellisesti: https://turunbaletti.fi/toiminta/etiketti

Jos rikot etikettiä ja turvallisemman tilan sääntöjä sinut voidaan poistaa tapahtumasta.

Ota yhteys staffiin heti jos:

 • Sinua häiritään.
 • Huomaat että toista häiritään.
 • Haluat tietää jonkin käytännön asian juhlista.
 • Haluat kysyä jotain muuta.
 • Staffilaisilla on Baletin staff-kaulanauha.

Kuva staff oranssista kaulanauhasta jossa on kyltti baletin logolla

Juhlan jälkeen voit ottaa yhteyttä kaikista näistä asioista sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TULEVAT TAPAHTUMAT