Mukaan

Turun Baletti on vapaaehtoistoimintaan perustuva yhdistys ja mukaan toimintaan ovat tervetulleita kaikki kinkystä kiinnostuneet. Mukana olemiseen on myös monia mahdollisuuksia ja jokaisen panos on yhtä tärkeä. Tällä sivulla kerrotaan tarkemmin siitä, mitä tehtäviä erilaisissa tapahtumissa ylipäätään on olemassa. Erilaisia aktiviteetteja on listattu ja kuvailtu tarkemmin Tapahtumat-sivulla

Kokoukset ja baari-illat

Turun Baletin kokoukset ovat useimmiten ravintola Old Bankin kabinetissa (baaritiskin vasenta sivua myöten niin pitkälle kuin pääsee), baari-illat erikseen sovituissa paikoissa. Ajankohdat ja paikat näet nettisivuilta ja foorumilta. Molemmat ovat kuitenkin matalan kynnyksen paikkoja tulla tutustumaan porukkaan tai vain seuraamaan sivusta meininkiä - molemmissa voi myös liittyä jäseneksi, tai ainakin ilmaista halukkuutensa jäsenyyteen. Kokoukset noudattavat asialistan mukaista järjestystä, mutta ovat luonteeltaan vapaamuotoisia. Kokouksissa pääsee halutessaan mukaan myös suunnittelemaan tulevia tapahtumia ja kertomaan omia ideoita. Baari-illat sen sijaan ovat enemmän yhdessä hengaamiseen ja toisiin kinkyihin tutustumiseen keskittyviä tapahtumia. Baari-illoissa voidaan vaikkapa pelata lautapelejä.

Bileet

Bileet on suurin talkoovoimia vaativa kokonaisuus. Apuvoimia tarvitaan niin klubi-illoissa kuin isommissa dresscode-tapahtumissakin aina ideoinnista käytännön toteutukseen asti. Voidaankin ajatella että bileiden järjestämisessä on kolme keskeistä osa-aluetta: ideointi, kasaus ja itse bileet. Jokainen joka haluaa tulla mukaan järjestämään bileitä jollakin näistä osa-alueista on tervetullut. Ketään ei myöskään koskaan pakoteta mihinkään tehtävään vastentahtoisesti. Jokaisen oma osaaminen ja kiinnostus huomioidaan - perustuuhan Baletin toiminta vapaaehtoisuuteen. Vastuuta jaetaan sitä haluaville, kuitenkin niin, että yksi henkilö ei vastaisi kaikesta yksin, vaan muutamalla ihmisellä olisi oma osansa hoidettava (esim. ohjelma, roudaus, sisustus jne.).

Ideointi

Ei pidä myöskään unohtaa bileitä edeltävää aivotyöskentelyä: etenkin isompia bileitä varten kootaan usein omat työryhmänsä vaikkapa sisustuksen tai ohjelman suunniteluun, jotka kokoontuvat keskenään suunnittelemaan tapahtumaa. Työryhmiin saa tulla mukaan, vaikka ei olisikaan mitään valmista ideaa tai ajatusta pääkopassa.

Kasaus

Tehtäviä klubi-illoissa ovat esimerkiksi:

 • laitteiden kasaaminen
 • ohjekylttien kiinnitys seinille
 • sisustustoimet
 • lipunmyynti
 • valokuvaaja
 • piiskaaja tai piiskattava
 • sitoja tai sidottava
 • ideoija kokouksissa ennen tapahtumaa

Tehtäviä dresscode-bileissä voivat olla esimerkiksi:

 • ohjelmavastaava
 • ulkokylttien paikoilleen sijoittaminen
 • juhlapaikan koristeleminen
 • ikkunoiden peittäminen
 • roudaaminen
 • auton tai irtaimiston lainaaminen
 • yleinen nakitettava
 • kasausporukan muonittaja
 • narikkahenkilö

Tehtävälistat tulevat foorumille ennen bileitä ja jokainen voi ilmaista siellä halukkuutensa teittyyn tehtävään. Jos ei ole aiemmin ollut kasaamassa bileitä, voi ilmoittautua myös avoimeksi nakitettavaksi: tällöin riittää, että saapuu paikalle oikeaan aikaan ja hoitaa ne hommat, joita kukin vastuuhenkilö katsoo tarpeelliseksi tehdä. Nämä hommat ovat yleensä luokkaa "kiinnitä nämä julisteet tuolle seinälle" tai "ehditkö auttamaan pukeutumistilan kasauksessa?". Varmaa kuitenkin on, että jokaiselle löytyy joku tehtävä.

Bileissä

Mukaan voi tulla toki myös ihan vain juhlimaan! Osallistujat luovat bileisiin tunnelman omalla pukeutumisellaan ja käyttäytymisellään. Bileissä saa sessioida/leikkiä oman kumppanin kanssa hyödyntäen vaikkapa Baletin dungeon-laitteita, saa näyttäytyä pukeutuneena parhaimpiinsa tai saa tulla katselemaan meininkiä sivusta. Bileet on myös hyvä paikka tutustua uusiin ihmisiin ja luoda kinky-kontakteja ympäri Suomen.

Kiitos kasaajille ja järjestäjille

Turun Baletti pyrkii aina kiittämään bileiden kasaajia ja suunnittelijoita. Fetish clubeilla tämä tarkoittaa useimmiten ilmaista sisäänpääsyä bileisiin. Dresscode-bileiden järjestäjille saatetaan lisäksi järjestää myös erillinen illanvietto vaivanpalkaksi.

Muu toiminta

Turun Baletin foorumi on oiva paikka osallistua toimintaan, vaikka ei fyysisesti paikalle aina pääsisikään. Myös Facebookista löytyy Baletin aktiivinen ryhmä, jonka seinä toimii paitsi tiedotuskanavana, on avoin myös jäsenten viesteille. Foorumille laajat oikeudet saa liittymällä jäseneksi. Tällöin näkee kaikki keskustelualueet, voi osallistua niihin, sekä aloittaa uusia keskusteluja. Facebookia ja erityisesti foorumia seuraamalla pysyy ajantasalla Baletin tapahtumista.

Lisäksi balettilaisille on tarjolla sählyn pelaamista, mökkireissuja ja saunailtoja, sekä teatterikäyntejä ja bussikyytejä muiden kaupunkien bileisiin. Osa tapahtumista järjestetään vain jäsenille, mutta toisinaan mukaan ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet. Seuraa ilmoittelua niin pysyt kärryillä mitä milloinkin tapahtuu!