Sisältö

Uutiskirje

Uutiskirjeen tilaaminen ei edellytä jäsenyyttä ja kirjeen vastaanottamisen voi perua koska tahansa.

Uutiskirje toimitetaan käyttäen SendGrid -palvelua, joka sijaitsee Yhdysvalloissa. Lue tietosuojaselosteemme uutiskirjerekisteristä.

Turun Baletti

Turun Baletti (virallisesti Turun BDSM-yhdistys ry) perustettiin vuonna 2001, josta alkaen olemme esitelleet BDSM-kulttuuria ja keränneet yhteen mm. fetissien, bondagen ja sadomasokismin suhteen uteliaita ihmisiä. Karsimme aiheeseen liitettyjä myyttejä ja väärinkäsityksiä, madallamme kynnystä lähestyä kinkyilyn maailmaa ja osoitamme, että sen eri alueita voi käsitellä myönteisesti ja yhteisöllisesti. logo white

Rakennamme avoimempaa, turvallisempaa ja suvaitsevampaa ympäristöä, jossa ajatusten ja ideoiden vaihto olisi helppoa. Yhdistyksessämme ihmiset voivat löytää kaltaistensa juttuseuraa ja tukea. Turun Baletti ei kuitenkaan ole deittipalvelu.

Järjestämme vapaaehtoisvoimin säännöllisesti klubi- ja baari-iltoja sekä bileitä, piknikkejä, työpajoja, mökkeilyä ja matkoja kinkyhengessä. Julkisiin tapahtumiimme ovat tervetulleita myös ei-jäsenet.

Tullaksesi mukaan Turun Balettiin sinulta vaaditaan vain täysi-ikäisyys, innostusta kinkyyn ja, tärkeimpänä, kunnioitusta muita kohtaan. Yhdistys on avoin kaikille ja sanoutuu irti kaikenlaisesta syrjinnästä.

Ajankohtaisimmat tiedot tapahtumista ja muusta Turun Balettiin liittyvästä löydät osoitteesta www.turunbaletti.net tai Facebook-sivultamme.

Jäseneksi

Toivotamme sinut tervetulleeksi kasvavaan joukkoomme!

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä luonnollinen, täysi-ikäinen henkilö, joka haluaa toimia yhdistyksen tarkoitusperien toteuttamiseksi.

Yhdistyksen jäsenyys oikeuttaa sinut kaikkin jäsenetuihin, mahdollistaa osallistumisen yhdistyksen toiminnan kehittämiseen Baletin foorumilla ja tärkeimpänä tukee Baletin toiminnan jatkumista. Lue lisää kuinka jäsenenä voit olla mukana toiminnassa.

Tarvitsemme jäseniltämme seuraavat tiedot:

 • Nimimerkki
 • Sähköpostiosoite
 • Täydellinen nimi (suku- ja etunimet) *
 • Kotikunta *
 • Postiosoite jäsenkortin toimittamiseen

* Yhdistyslaki 26.5.1989/503 3. luvun 11 §

Näitä tietoja käsitellään ehdottoman luottamuksellisina. Lue tietosuojaselosteemme jäsenrekisteristä.

Jäsenmaksu

Vuoden 2021 jäsenmaksujen vastaanotto alkaa 1.1.2021.

Jäsenmaksumme vuonna 2021 on 15 € ja se on voimassa 28.2.2022 saakka.

Maksamalla jäsenmaksun vahvistat että haluat olla Turun BDSM-yhdistys ry (3056976-7) jäsen, olet täysi-ikäinen ja sitoudut noudattamaan yhdistyksen sääntöjä.

1) Helpoiten maksat / uusit jäsenmaksusi verkkokaupassamme. Verkkokauppa kysyy sinulta tarvittavat tiedot. Voit maksaa myös useamman jäsenyyden samalla kertaa kunhan sinulla on siihen lupa kaikilta liittyjiltä.

2) Jäsenmaksun voi suorittaa myös käteisellä Fetish Clubeillamme ja joissain kokouksissa sekä miiteissä.

Jäsenkortti toimitetaan sinulle postitse noin kahden viikon kuluessa mutta voit myös sopia sähköpostitse viestittämällä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  että noudat kortin jostain tapahtumastamme.

Kun rekisteröidyt Baletin foorumille käyttäen ilmoittamaasi nimimerkkiä ja sähköpostiosoitetta, maksun saavuttua käyttöoikeutesi päivitetään jäsentasolle ja saat laajemman näkymän moneen alueeseen. Baletin foorumin käyttöoikeudet tarkistetaan vuosittain maaliskuun alussa ja vain jäsenmaksun suorittaneet säilyttävät foorumilla jäsentason.

Kannatusjäsenyys

Voit liittyä myös yhdistyksen kannatusjäseneksi joka tukee yhdistyksen toiminnan jatkumista. Yhdistyksen kannatusjäseneksi voi liittyä yksityishenkilö, yritys tai yhteisö.

Kannatusjäsenyys on voimassa kuten normaali jäsenyys, aina seuraavan vuoden helmikuun loppuun.

Kannatusjäsenille ei luovuteta jäsenkorttia eikä myönnetä jäsenoikeuksia foorumille.

Kannatusjäsenen nimi voidaan tämän niin halutessa julkaista yhdistyksen nettisivujen yhteistyökumppanit -osiossa.

Tiedot, jotka tarvitsemme kannatusjäseneltä ovat:

Yksityishenkilö:

 • Etu- ja sukunimi
 • Kotipaikka
 • Sähköpostiosoite

Yritys tai yhteisö:

 • Nimi
 • Y-tunnus/rekisteritunnus
 • Kotipaikka
 • Yhteyshenkilön etu- ja sukunimi
 • Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Näitä tietoja käsitellään ehdottoman luottamuksellisina ja ne ovat maksimissaan kolmen henkilön saatavilla: puheenjohtajan, sihteerin ja rahastonhoitajan. Lue tietosuojaselosteemme jäsenrekisteristä.

Kannatusjäsenmaksu

Kannatusjäsenmaksumme on vuonna 2020 50 € (yksityishenkilöt) / 100 € (yritykset ja yhteisöt) ja se on voimassa seuraavan vuoden helmikuun loppuun (29.2.2021).

Maksamalla jäsenmaksun vahvistat että haluat olla Turun BDSM-yhdistys ry (Y-tunnus: 3056976-7) kannatusjäsen, olet täysi-ikäinen (yksityishenkilöt) / sinulla on allekirjoitusoikeus (yritykset ja yhteisöt) ja sitoudut noudattamaan yhdistyksen sääntöjä.

1) Helpoiten maksat / uusit Turun Baletin kannatusjäsenyyden verkkokaupassamme. Verkkokauppa kysyy sinulta tarvittavat tiedot.

2) Verkkokaupan lisäksi voit myös liittyä lähettämällä sähköpostin osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. sisältäen yllä luetellut tiedot sen mukaisesti oletko yksityishenkilö vai yritys/yhteisö. Tämän jälkeen maksa kannatusjäsenmaksu 50 € (yksityishenkilöt) / 100 € (yritykset/yhteisöt) yhdistyksen pankkitilille FI46 5711 1320 0273 75 ja kirjoita maksun viestiin etu- ja sukunimesi (yksityishenkilöt) / nimi (yritykset/yhteisöt)

3) Kannatusjäsenmaksun voi suorittaa myös käteisellä Fetish Clubeillamme ja etukäteen sopien joissain miiteissä.

Säännöt

Voimassaolevat säännöt: 16.09.2020

1. NIMI JA KOTIPAIKKA

Yhdistyksen nimi on Turun BDSM-yhdistys ry ja kotipaikka Turku

2. TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU

Yhdistyksen tarkoituksena on vastuullisen S/M- ja fetissikulttuurin edistäminen.

Toimintansa toteuttamiseksi yhdistys järjestää yhteistyössä kotimaisten ja ulkomaisten vastaavien yhdistysten kanssa tiedotus-ja julkaisutoimintaa, jäsentilaisuuksia, tapaamisia, kokouksia ja muita vastaavia tilaisuuksia.

Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi ottaa vastaan avustuksia, lahjoituksia ja testamentteja, omistaa toimintaansa varten tarpeellista kiinteää ja irtainta omaisuutta, järjestää maksullisia juhlatilaisuuksia ja myyjäisiä sekä toimeenpanna asianomaisen luvan saatuaan arpajaisia ja rahankeräyksiä.

3. JÄSENET

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä luonnollinen, täysi-ikäinen henkilö, joka haluaa toimia yhdistyksen tarkoitusperien toteuttamiseksi. Yhdistyksen jäseneksi liitytään ilmoittamalla halukkuudesta kirjallisesti tai sähköpostilla yhdistyksen hallitukselle.

Yhdistyksellä voi olla myös kannatusjäseniä. Kannatusjäseneksi voi liittyä luonnollinen täysi-ikäinen henkilö sekä oikeuskelpoinen yhteisö. Kannatusjäsenillä on läsnäolo- ja puheoikeus yhdistyksen kokouksissa, mutta ei äänioikeutta.

Yhdistyksen hallitus voi erottaa jäsenen, jos tämä on toiminut yhdistystä huomattavasti vahingoittavasti.

Yhdistyksen varsinaisella- ja kannatusjäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti tai sähköpostilla yhdistyksen hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksen pöytäkirjaan.

4. LIITTYMIS- JA VUOSIMAKSU

Varsinaisilta- ja kannatusjäseniltä perittävän liittymis- ja vuotuisten jäsenmaksujen suuruudesta päättää yhdistyksen syyskokous.

5. HALLITUS

Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu puheenjohtaja sekä vähintään kolme ja enintään viisi muuta jäsentä.

Hallituksen toimikausi on kalenterivuosi.

Hallitus valitsee keskuudestaan tai sen ulkopuolelta sihteerin, rahastonhoitajan, varapuheenjohtajan ja muut tarpeelliset toimihenkilöt.

Hallitus kokoontuu puheenjohtajan kutsusta tai kun vähintään yksi hallituksen jäsen sitä vaatii. Asiat ratkaistaan yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Äänten mennessä tasan tulos arvotaan.

6. YHDISTYKSEN NIMEN KIRJOITTAMINEN

Yhdistyksen nimen kirjoittavat hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri tai rahastonhoitaja, kaksi yhdessä.

7. TILIKAUSI JA TILINTARKASTUS

Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi. Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen toimintakertomus on annettava toiminnantarkastajalle viimeistään yksi (1) kuukausi ennen kevätkokousta. Toiminnantarkastajan tulee antaa kirjallinen lausuntonsa hallitukselle viimeistään yksi (1) viikko ennen kevätkokousta.

8. KOKOUSTEN KOOLLEKUTSUMINEN

Yhdistyksen kokoukset kutsuu koolle hallitus. Kokousten kokouskutsu on toimitettava viimeistään 14 päivää ennen kokousta sähköpostitse tai yhdistyksen tiedotuskanavissa.

9. YHDISTYKSEN KOKOUKSET

Yhdistyksen kevätkokous pidetään helmi-huhtikuussa ja syyskokous syys-marraskuussa.

Ylimääräinen kokous pidetään kun hallitus katsoo sen tarpeelliseksi tai kun vähintään kymmenesosa yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii. Kokous on pidettävä kolmenkymmenen vuorokauden kuluessa siitä, kun vaatimus sen pitämisestä on esitetty hallitukselle.

Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella varsinaisella jäsenellä äänioikeus ja yksi ääni. Päätökset tehdään yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaistaan tulos arvalla.

Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen kokouksen käsiteltäväksi on hänen ilmoitettava siitä hallitukselle viimeistään 21 päivää ennen kokousta.

Hallituksen kokous on päätösvaltainen kun läsnä on vähintään puolet hallituksesta, kokouksen puheenjohtaja mukaan luettuna.

10. VARSINAISET KOKOUKSET

Yhdistyksen kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

1. kokouksen avaus
2. valitaan puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. hyväksytään esityslista kokouksen työjärjestykseksi
5. esitellään tilinpäätös, toimintakertomus ja toiminnantarkastajanlausunto
6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
7. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat

Yhdistyksen syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

1. kokouksen avaus
2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. hyväksytään esityslista kokouksen työjärjestykseksi
5. vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruus seuraavalle kalenterivuodelle
6. valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet
7. valitaan yksi toiminnantarkastaja ja yksi varatoiminnantarkastaja
8. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat

11. SÄÄNTÖJEN MUUTTAMINEN JA YHDISTYKSEN PURKAMINEN

Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta.

Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen valitsemalla tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään varat samaan tarkoitukseen.

12. JÄSENREKISTERI

Yhdistyksen jäsenrekisteriä ylläpitää hallituksen jäsen.

Jäsen katsotaan eronneeksi, mikäli hän ei ole maksanut kuluvanvuoden jäsenmaksua kuluvan vuoden helmikuun loppuun mennessä.

Eronneiden jäsenten henkilötiedot poistetaan jäsenrekisteristä kuukauden kuluessa erosta.

Jäsenedut

Yhdistyksen jäsenille on tarjolla lukuisia alennuksia ja etuja, tässä osa niistä! Lisää tietoa jäsenalennuksista ja esimerkiksi alennuskoodit löydät Baletin foorumilta. Osion näkeminen edellyttää rekisteröitymistä foorumille sekä Baletin jäsenyyden. Ajantasaiset ohjeet jäseneksi liittymisestä tai jäsenyyden uusimisesta löydät täältä.

Jäsenedut 2021
(5.3.2021 mennessä vahvistetut)

 

Järjestöt ja tapahtumajärjestäjät

Turun Baletti
Yhdistyksen jäsenenä saat alennuksen sisäänpääsystä useimpiin tapahtumiimme.


Muut suomalaiset kinky-yhdistykset
Yhdistyksen jäsenenä saat alennuksen sisäänpääsystä useimpiin paikallisyhdistysten bileisiin Baletin jäsenkortilla.


Turun Seudun Seta ry
Yhdistyksen jäsenenä saat alennuksen sisäänpääsystä useimpiin tapahtumiin (esim. OMQ, Vinokino) Baletin jäsenkortilla.


Club Abzint (SWE)
Yhdistyksen jäsenenä voit hankkia tapahtumalippuja maksamatta Club Abzintin jäsenmaksua.


Club X
Yhdistyksen jäsenenä saat alennuksen sisäänpääsystä Club X:n omiin tapahtumiin Baletin jäsenkortilla.

Club X on ensimmäinen kuukausimaksullinen BDSM-yksityisklubi Suomessa. Klubi tarjoaa mainiot sessiointimahdollisuudet jäsenilleen. Klubilla on suuri bile- ja sessiointitila, jossa on käytettävissä runsas valikoima laitteita, kuusi erillistä tilaa, joista kaksi muusta klubista erotettavissa olevassa kaksiossa sekä tilava sauna ja saunalounge.


BDSM-baari
Yhdistyksen jäsenenä saat nauttia BDSM-baarissa rajoittamattomasta yksityisviestilaatikosta kun liität tunnuksesi Baletin ryhmään profiilisi tiedoissa.


Ravintola Show Time
Yhdistyksen jäsenenä sisäänpääsy narikan hinnalla.

 

Kauppiaat ja muut palveluntarjoajat

Antishop
Yhdistyksen jäsenenä saat myymälästä -10% alennuksen Baletin jäsenkortilla.

Antishop, Erotiikan Megastore & Seksuaaliterveyskauppa. Suomen suurin tuotevalikoima, yli 14 000 tuotenimikettä. 400 neliön myymälä Jyväskylässä.


Aurinkoiseksi - seksuaalineuvonta
Yhdistyksen jäsenenä saat -15% alennuksen Baletin jäsenkortilla.

Auktorisoitu seksuaalineuvoja (SSS).


Bella Cosa

Yhdistyksen jäsenenä saat -10% alennuksen Baletin jäsenkortilla.


Flesh.fi
Yhdistyksen jäsenenä saat -15% normaalihintaisista verkkokaupan tuotteista koodilla.


Keltainen Ruusu
Yhdistyksen jäsenenä saat -20% alennuksen Baletin jäsenkortilla.


Latex by Tiina Rikala
Yhdistyksen jäsenenä saat -15% alennuksen mittatilausasuista ja valmiista tuotteista Baletin jäsenkortilla.

Tiina Rikala valmistaa uniikit lateksiasut toiveiden ja mittojen mukaan. Lateksin lisäksi käsissä taipuvat myös muut materiaalit, saatavissa myös Wanhan ajan Oikeat Korsetit, uniikit ja persoonalliset hääpuvut ja esimerkiksi pvc-asut. Myös vaatteiden korjaus & tuunaus-palvelu.


Nahkapaja SakMir
Yhdistyksen jäsenenä saat -10% alennuksen Baletin jäsenkortilla.

Suutari- ja ompelualan yritys Turun keskustassa. Mittatilauksena mm. nahasta kahleet, pannat ym. ja olemassaolevien korjaukset ja muokkaukset.


Pinky.fi
Yhdistyksen jäsenenä saat -15% kaikista verkkokaupan tuotteista (myös jo alennetuista) koodilla.


Punanaamio Turku
Yhdistyksen jäsenenä saat -10% alennuksen Baletin jäsenkortilla.

Punanaamio on hauskanpitoon ja naamiaisiin erikoistunut, vuodesta 1993 toiminut suomalainen yritys. Maahantuomme kaikkea hauskanpitoon liittyvää, kuten peruukkeja, naamiaisasuja, naamareita, pilailuvälineitä, hupirekvisiittaa, maskeeraustarvikkeita jne.


Tiia Forström Seksuaalineuvonta

Yhdistyksen jäsenenä saat -20% alennuksen Baletin jäsenkortilla.

Seksuaaliterapeutti, auktorisoitu seksuaalineuvoja (SSS).


Turun Sarjakuvakauppa
Yhdistyksen jäsenenä saat -10% alennuksen Baletin jäsenkortilla.


xxxParadise

Yhdistyksen jäsenenä saat -15% alennuksen Baletin jäsenkortilla.

Mukaan

Turun Baletti on vapaaehtoistoimintaan perustuva yhdistys ja mukaan toimintaan ovat tervetulleita kaikki kinkystä kiinnostuneet. Mukana olemiseen on myös monia mahdollisuuksia ja jokaisen panos on yhtä tärkeä. Tällä sivulla kerrotaan esimerkkejä siitä, mitä tehtäviä ylipäätään on olemassa. Varsinaisia tapahtumia on listattu ja kuvailtu tarkemmin Tapahtumat-valikon alla.

Turun Baletin foorumi on oiva paikka osallistua toimintaan, vaikka ei esimerkiksi kokouksiin fyysisesti paikalle aina pääsisikään. Foorumia seuraamalla pysyy ajantasalla Baletin tapahtumista ja foorumille laajat oikeudet saa liittymällä jäseneksi.

Fetish Clubit ja Bileet

Nämä ovat toimintamme suurimmat talkoovoimia vaativia kokonaisuuksia ja esimerkiksi yksittäinen Fetish Club vaatii vähintään noin 25 henkilön työpanoksen toteutuakseen. Apuvoimia tarvitaan niin klubi-illoissa kuin isommissa dresscode-tapahtumissakin aina ideoinnista käytännön toteutukseen asti.

Voidaan ajatella että bileiden järjestämisessä on kolme keskeistä osa-aluetta: ideointi, kasaus ja itse bileet. Jokainen joka haluaa tulla mukaan järjestämään bileitä jollakin näistä osa-alueista on tervetullut. Ketään ei myöskään koskaan pakoteta mihinkään tehtävään vastentahtoisesti. Jokaisen oma osaaminen ja kiinnostus huomioidaan - perustuuhan Baletin toiminta vapaaehtoisuuteen. Vastuuta jaetaan sitä haluaville, kuitenkin niin, että yksi henkilö ei vastaisi kaikesta yksin, vaan muutamalla ihmisellä olisi oma osansa hoidettava (esim. ohjelma, roudaus, sisustus jne.).

Varsinaisen lihastyöskentelyn lisäksi ei pidä myöskään unohtaa bileitä edeltävää aivotyöskentelyä: etenkin isompia bileitä varten kootaan usein omat työryhmänsä vaikkapa sisustuksen tai ohjelman suunnitteluun, jotka kokoontuvat keskenään suunnittelemaan tapahtumaa. Työryhmiin saa tulla mukaan, vaikka ei olisikaan mitään valmista ideaa tai ajatusta pääkopassa!

Bileitä järjestäessä täytyy aina selvittää vähintään nämä tiedot ja niihin tarvitaan aina vastuuhenkilö/t:

 • Paikan löytäminen
 • Paikan yksityiskohtien selvittäminen
  • saatavuus/päivämäärät (huomioiden muiden yhdistysten tapahtumat)
  • hinta
  • aukioloaika
  • ruoka/juomapolitiikka
  • siivousehdot
  • alastomuus/darkroom-politiikka
  • jne.
 • Paikan varaaminen
  • sopimusasiat (hallitus)
  • tapahtuman budjetointi ja hinnoittelu
 • Tapahtuman "olemuksen" suunnittelu
  • miittimäinen, keskustelua ja tutustumista..
  • teemabileet
  • musajytketanssibileet
  • leikkibileet
  • jne.
 • Tapahtuman käytäntöjen suunnittelu
  • laitteiden nouto ja palautus varastosta (yleensä eri päivinä kuin itse tapahtuma)
  • laitteiden siirtoon pakettiauto/vuokraus, kuka ajaa/missä säilytys
  • sisustus, laitesuunnitelma, mainostus/flyer
  • esitykset tai muu viihde
  • tekniikka, äänentoisto
  • narikkatoiminne
  • nakkilistan koostumus
  • järjestyksenvalvojat
  • musiikkiluvat

Varsinaisissa tapahtumissa on lisäksi tehtävinä esimerkiksi:

 • laitteiden roudaus ja kasaaminen
 • auton tai irtaimiston lainaaminen
 • sisustustoimet, ohjekyltitys, koristelu, ikkunoiden peittäminen
 • lipunmyynti
 • infotiski
 • jäsenpiste
 • narikka
 • valokuvaaja
 • piiskaaja
 • ohjelmavastaava
 • staff-porukan muonittaja

Tehtävälistat, eli niin kutsutut nakkilistat, tulevat foorumille vähintään kuukausi ennen tapahtumaa ja jokainen voi ilmaista siellä halukkuutensa tiettyyn tehtävään. Ensikertalaiset ovat myös erittäin tervetulleita mukaan järkkäämään bileitä ja esimerkiksi kasaukseen osallistuminen on paitsi helppo tapa tutustua Baletin touhuissa mukana oleviin ihmisiin, myös nähdä miten tapahtumien järjestelyitä hoidetaan, konkareiden ohjeistamana!

Kiitos järjestäjille

Turun Baletti pyrkii aina kiittämään tapahtumien kasaajia ja suunnittelijoita. Tämä tarkoittaa useimmiten ilmaista sisäänpääsyä järjestettäviin bileisiin sekä mahdollisia muita etuja illan aikana, kuten erillinen henkilökunnan backstage. Dresscode-bileiden järjestäjille saatetaan lisäksi järjestää myös erillinen illanvietto kiitoksena.

Bileissä

Mukaan voi tulla toki myös ihan vain juhlimaan! Osallistujat luovat bileisiin tunnelman omalla pukeutumisellaan ja käyttäytymisellään. Bileissä saa sessioida/leikkiä oman kumppanin kanssa hyödyntäen vaikkapa Baletin dungeon-laitteita, saa näyttäytyä pukeutuneena parhaimpiinsa tai saa tulla katselemaan meininkiä sivusta. Bileet on myös hyvä paikka tutustua uusiin ihmisiin ja luoda kinky-kontakteja ympäri Suomen.

Workshopit

Yhdistyksen budjetissa on yleensä joka vuosi varattuna rahaa kaikenlaiseen yhteispuuhasteluun ja tällä rahalla voidaan esimerkiksi vuokrata tiloja, hankkia opettajia tai ostaa materiaaleja. Workshopit voivat olla osallistujille joko maksuttomia tai materiaalimaksulla mukaan-tyylisiä.

Opettaako joku jotain, mitä haluaisit oppia? Kerro siitä speksit (mikä, kuka, hinta, tilavaatimukset) niin järjestetään!

Osaatko itse jonkun taidon, minkä haluaisit opettaa muille? Ilmoita siitä niin järjestetään puitteet!

Yhdistystoiminta voi olla niin paljon muutakin kuin kokouksia, miittejä ja bileitä - ihan mitä tahansa jäsenet sen haluavat olevan!

Muu toiminta

Baletti järjestää myös mökkireissuja ja saunailtoja, teatteri- ja elokuvakäyntejä sekä bussikyytejä muiden kaupunkien bileisiin. Tapahtumia ideoidaan ja toteutetaan yhdessä toiveiden mukaisesti. Osa tapahtumista järjestetään vain jäsenille, mutta useimmiten mukaan ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet. Seuraa ilmoittelua niin pysyt kärryillä mitä milloinkin tapahtuu!

Yhteistyökumppanit

Turun Baletin yhteistyökumppanit 2021

Antishop   Erotiikkaliike Jyväskylässä
Aurinkoiseksi   Auktorisoitu seksuaalineuvoja (SSS)
BDSM-baari   Suomen kinkyportaali, tapahtumakalenteri
Bella Cosa   Erotiikkaliike Turussa
Club Abzint   Ruotsissa toimiva BDSM-järjestö
Club X   BDSM-yksityisklubi Helsingissä
Flesh.fi   Erotiikkaliike verkossa
Keltainen ruusu   Erotiikkaliike Helsingissä
Latex by Tiina Rikala   Käsintehtyjä suomalaisia lateksiasuja
Nahkapaja SakMir   Suutari- ja ompelualan palveluita Turussa
Pinky.fi   Erotiikkaliike verkossa
Pro-tukipiste   Seksialan asiantuntijajärjestö
Punanaamio Turku   Naamiaistarvikeliike Turussa
Rautakammio   Mistress Eva
Ravintola Show Time   Erotiikkaklubi jossa järjestämme tapahtumiamme
Tiia Forsström   Seksuaaliterapeutti, auktorisoitu seksuaalineuvoja (SSS).
Turun Sarjakuvakauppa   Sarjakuvakauppa Turussa
Turun Seudun Seta ry   HLBTIQA+ -toimintaa Turun seudulla
xxxParadise   Erotiikkaliike Turussa

 

Muut yhteistyössä toimivat kinky-yhdistykset

Bizarre Club   Jyväskylän BDSM-yhdistys
Häkki   Helsingin akateemiset kinkyt
Ketjureaktio   Lahden BDSM-yhdistys
OuSM   Oulun BDSM-yhdistys
PoVi / BrÖst   Pohjanmaan BDSM-yhdistys, kaksikielinen
Rsyke   Tampereen BDSM-yhdistys
SMFR   Helsingin BDSM-yhdistys

Etiketti

Käytösetiketti on elintärkeä asia tapahtumien toimivuuden ja turvallisuuden kannalta. Kaikissa tapahtumissamme tulee käyttäytyä tahdikkaasti ja toiset huomioonottaen. Toisille ei huudella, vaikka heidän asunsa tai tekemisensä eivät sattuisi vastaamaan omia kiinnostuksia. Kehuja sen sijaan saa ja on tapanakin antaa (esimerkiksi onnistuneesta asukokonaisuudesta). Etenkin Fetish Clubit sekä Dresscode-bileet ovat paikkoja, joissa jokainen saa esiintyä juuri sellaisena kuin itse haluaa välittämättä arjen normeista.

Esiintyy joku sitten kuinka viettelevässä asussa tahansa, häneen ei ole lupa käydä käsiksi, eikä olla muutenkaan töykeä. Kukaan ei joudu tahtomattaan mukaan mihinkään toimintaan, kaikki toiminta on konsensuaalista, eli sovittu osanottajien kesken. Jos ja kun joku sessioi julkisesti, se ei tarkoita sitä, että kaikki saavat osallistua. Hyvän tunnelman säilyttämiseksi sääntöjen rikkojat poistetaan paikalta. Valokuvauskielto on myös ehdoton. Monissa tapahtumissa on Turun Baletin puolesta oma kuvaaja, joka lähettää kuvasi omaan sähköpostiisi. Älä myöskään puhu näkemistäsi henkilöistä tai tapahtumista ulkopuolisille jälkeenpäin.

Yhteistä etikettiä noudattamalla luodaan turvallinen ja mukava tunnelma tapahtumiin, joissa kaikki mukanaolijat viihtyvät.

Riskileikit

Turun Baletti on linjannut että järjestämissämme tapahtumissa neuloja tai neulottamista ei esiinny yleisön joukossa. Neulat ja niiden käyttö rajataan virallisiin esityksiin ja/tai erikseen määrätyille alueille, joiden sisällä neulat käytön jälkeen myös poistetaan ja purkitetaan asiaankuuluvasti, ja toimitetaan hävitettäväksi apteekkiin tai vastaavaan siihen soveltuvaan kohteeseen.

Sekä esiintymiseen että muuhun neulotukseen tulee etukäteen pyytää lupa hallitukselta noin viikkoa ennen tapahtumaa, jotta voimme varautua asiaankuuluvalla huolellisuudella. Samaa huolellisuutta edellytämme luvan hakijoilta.

Jotta turvallisuuteen panostaminen sujuu jatkossakin, voit infotiskiltämme (niissä bileissä joissa se on pystytetty) hankkia pikkurahalla mm. taskuun sopivia käsidesipulloja ja ihonpuhdistuslappuja, hyväksi toteamaamme laitteiden, välineiden ja muiden pintojen desinfiointisprayta sekä pieniä riskijäteastioita. Käsidesiä järjestetään myös yleisesti saataville, ja ikivihreä hittituote eli ilmaiset kumihanskat jatkavat edelleen voittokulkuaan. Näin omien varusteiden täydentäminen sujuu helposti jos jotain unohtui tai pääsee loppumaan.

Bile-etiketti

1. Katsoa saa mutta ilman lupaa ei keneenkään saa koskea.

Kinkybileet ovat paikka, jossa saa turvallisesti tuoda esille sen puolen itsestään jonka muutoin joutuu ehkä pitämään piilossa. Annetaan tähän siis kaikille mahdollisuus ja kunnioitetaan jokaisen yksityisyyttä ja omaa tilaa. Aina voi kohteliaasti kysyä lupaa, johon toki on myös lupa vastata kieltävästi.

2. Toisten sessioihin ei saa puuttua ilman lupaa.

Kun näet henkilöitä vaikkapa piiskaus- tai sidontapuuhissa, anna heidän leikkiä rauhassa. Mikäli tilanne vaikuttaa siltä, että haluaisit mennä mukaan, voit kysyä kohteliaasti onko se mahdollista. Varaudu kuitenkin myös kieltävään vastaukseen. Kenenkään ei ole velvollisuus piiskata sinua tai antaa piiskata itseään.

3. Anna sessioille työskentelutila ja työrauha.

Pidä kommentit omana tietonasi, ellei sinulta pyydetä niitä. Lisäksi esimerkiksi piiskaamiseen tarvitaan tilaa, joten älä seiso liian lähellä katsomassa tai saatat saada piiskasta tahtomattasi. Ei ole myöskään kohteliasta tuijottaa kenenkään sessioita ilman lupaa tai liian läheltä.

4. Kaikenlainen valokuvaus on kielletty.

Turun Baletin bileissä paikalla on valokuvaaja, joka halutessasi tallentaa bileasusi ja lähettää kuvan sinulle sähköpostiin. Itse bileissä kuvaavat henkilöt poistetaan paikalta välittömästi.

5. Bileissä nähdystä ei puhuta niiden ulkopuolella.

Muista kunnioittaa ihmisten yksityisyyttä. Ketä tai mitä bileissä näitkään, ei näistä ole tarvetta kertoa ulkopuolisille. Kaikki eivät ole julkisesti kinkyjä, joten annetaan jokaiselle mahdollisuus anonyyminä pysymiseen.

Mikäli kohtaat etiketin vastaista toimintaa ilmoita siitä heti Turun Baletin bileiden henkilökunnalle (staff-kortilliset), mikäli et tiedä ketkä ovat henkilökuntaa, kysy rohkeasti. Asia on parasta selvittää heti paikanpäällä, jälkikäteen kun on hankalampi enää tehdä yhtään mitään.

Rekisteriseloste

17.1.2018

Henkilötietolaki (523/99) 10 §


Rekisterinpitäjä

nimi: Turun BSDM yhdistys ry
email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Rekisteriasioista vastaava henkilö ja/tai yhteyshenkilö

nimi: Aulis
email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Rekisterin nimi

Turun BDSM yhdistys ry:n (Turun Baletin) jäsenrekisteri.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Yhdistyslain 11 §:n mukaan yhdistyksen hallituksen on pidettävä jäsenistä luetteloa. Lisäksi tietoja ylläpidetään yksittäisten jäsenten tavoittamista varten, esimerkiksi yhdistyksen kokousten kutsujen, jäsenkorttien yms toimittamista varten.

Rekisterin tietosisältö

Yhdistyksen jäsenistä ylläpidetään seuraavia tietoja:

    Nimi
    Osoite
    Sähköpostiosoite
    Kotipaikka

Lisäksi jäsenistä ylläpidetään jäsenyyttä ja jäsenmaksuja koskevia tietoja.

Säännönmukaiset tietolähteet

Jäsenrekisterin sisältämät tiedot ovat jäsenten itse ilmoittamia. (*)

Säännönmukaiset tietojen luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

Jäsenrekisterin sisältämiä tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille.

Rekisterin suojauksen periaatteet

Jäsenrekisterin tiedot on tallennettu sähköisesti tietokantaan, johon pääsy on vain yhdistyksen puheenjohtajalla, rahastonhoitajalla ja jäsensihteerillä.

Yhdistyksen jäsenet voivat kirjallisella tai suullisella pyynnöllä yhdistyksen hallitukselta pyytää nähtäväkseen omat tietonsa.

(*) = HetiL 10 § ei edellytä nimenomaisesti tiedon merkitsemistä, mutta se on tarkoituksenmukaista merkitä rekisteröityjen tiedonsaantioikeuksien kannalta. Se myös kuvaa osaltaan rekisterin tietosisältöä.

Tapahtumat

Turun Baletti järjestää monia eri tyylisiä tapahtumia: on baari- tai kahvilamiittejä, kokouksia, jäsentapahtumia, Fetish Clubeja ja dresscode-juhlia. Löydät tarkemmat tiedot eri tapahtumista ylävalikon toimiinta-tapahtumat -nuolen takaa.

Yhteistä etikettiä noudattamalla luodaan turvallinen ja mukava tunnelma bileisiin, joissa kaikki mukanaolijat viihtyvät. Lue lisää Etiketti-sivulta