Tapahtumatyypit

Uusien Info

Mitä bileissä tapahtuu? Mitä saa tehdä ja mitä ei? Onko pakko tehdä jotain? Millaista on turvallinen juhliminen? Keneltä, koska ja miten kysyn, kun uteliaisuus iskee?
 
Näihin kysymyksiin saat vastauksia näppärästi muutaman kerran vuodessa järjestettävässä Uusien Infossa, yleensä juuri ennen Turun Baletin Fetish Clubia.
 
Infotilaisuus on tarkoitettu erityisesti uusille juhlijoille ja hiljattain BDSM:stä, fetisseistä ja ylipäätään kinkyskenestä kiinnostuneille. Info on myös helppo tilaisuus päästä kurkkaamaan hyvin matalan kynnyksen yli mitä bileissä tapahtuu. Infon aiheena on yleisiä BDSM:ään liittyviä pelisääntöjä, ohjeita, turvallisuustekijöitä, käytössääntöjä, bile-etikettiä ja Turun Baletin toimintaa. Aikaa on varattu myös kysymyksille, keskusteluille ja biletilaan tutustumiselle. Tilaisuuden jälkeen on helppoa jatkaa suoraan juhlimaan jos haluaa ja infon vetäjä pitää yleensä siirtymävaiheessa seuraa sitä kaipaaville. Tilaisuus on maksuton eikä velvoita osallistumaan bileisiin.

Kuukausikokous

Turun Baletin hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa avoimeen kuukausikokoukseen jossa aiheina ovat viime aikojen tuoreimmat, yhdistyksessä juuri nyt ajankohtaiset, sekä vielä suunnittelua kaipaavat tapahtumat. Kaikki nykyiset, tulevat, ja potentiaaliset jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Kokoukset järjestetään useimmiten ravintola River Bankin kabinetissa (baaritiskin oikeaa laitaa myöden niin pitkälle kuin pääsee), ajankohdat ja paikat löydät aina nettisivuilta ja foorumilta. Kokoukset noudattavat asialistan mukaista järjestystä, mutta ovat luonteeltaan rentoja ja vapaamuotoisia. Kokouksissa pääsee halutessaan mukaan suunnittelemaan ja kertomaan omista ideoistaan tai toiveistaan - tervetuloa mukaan!

Esityslistan löydät noin viikkoa ennen kokousta täältä.

Työpajat ja kurssit

Turun Baletti järjestää työpajoja ja kursseja erilaisista aiheista. Tähän mennessä pidettyjen tapahtumien teemoina on ollut mm. köysisidonta, luonnonköyden käsittely, floggerin askartelu sekä nahkatyöpaja. Kursseja vetävät joko Balettilaiset tai ulkopuoliset ammattilaiset. Työpajat pidetään yleensä Turussa ja osallistumismaksu kattaa materiaalit, opetuksen sekä voileipäateriat. Työpajoja koskee sama vaitiolovelvollisuus kuin bileitäkin. Foorumilla voi esittää ideoita, ehdotuksia ja toiveita seuraavista työpajoista.

Jäsentapahtumat

Järjestämme joka vuosi useita vain jäsenille suunnattuja tapahtumia. Tarkemmat tiedot tapahtumista löytyvät foorumin jäsenpuolelta tapahtumien järjestelyistä n. 1-2kk ennen tapahtumaa.

UG
TB:UG eli 'underground' on muita tapahtumiamme pienempi ja intiimimpi klubi-iltama vain yhdistyksen jäsenille. Tilaisuudessa on dresscode (kinky, fetish, jne..) ja kyseisessä tapahtumassa kaikenlainen välineurheilu on niin sallittua kuin suotavaakin. Yhdistyksen puolesta tarjolla on myös pientä makeaa ja suolaista naposteltavaa.

Risteily
Hiiohoi! Vuosittainen jäsenristeily seilataan yleensä toukokuussa.

Mökkiviikko & Mökkiviikonloppu
Yhdistyksen jäsenillä on mahdollisuus osallistua kesäisin mökkiviikkoon ja syksyisin mökkiviikonloppuun. Mökki sijaitsee n. 15km Kauppatorilta ja se on julkisten liikenneyhteyksien varrella. Mökillä on mahdollisuus mm. grillata, saunoa, uida, kalastaa, pelata (korttia, lautapelejä, mölkkyä, tikkaa, lentopalloa...), keskustella, bilettää, pervoilla, sessioida, hengata ja höpistä. Paikalta löytyy myös muutama Baletin laitteista. Vuosien mittaan mökillä on järjestetty kaikenlaista ohjelmaa/teemapäiviä esim. köysipäivä, piirtopäivä, ompelupäivä, perhepäivä... lisäksi mökillä on perinteisesti pidetty myös yksi kokous.

Pikkujoulut
Jäsenten pikkujouluja juhlitaan yleensä marraskuussa ja bileiden konsepti vaihtelee vuodesta toiseen. Juhlissa on yleensä voimassa dresscode pikkujouluteema huomioiden. Joskus tarjolla on myös saunomista. Tarjoilut tapahtuvat yleensä nyyttäri-hengessä ja yhdistyksen puolesta paikalle tuodaan glögi/kahvi/tee-tarpeita sekä jotain suolaista ja makeaa naposteltavaa.

Selkäsauna
Jäsenille suunnattu saunailta Turun keskustassa, mahdollisuus myös buffet-ruokailuun.

Bileet ja Fetish Clubit

Turun Baletti järjestää vuosittain 2-4 bileet ja nämä tapahtumat ovat kaikille avoimia. Tapahtumiin myydään yleensä sekä normaali- että jäsenhintaisia lippuja ja jäsenhintaiseen lippuun ovat oikeutettuja kaikkien suomalaisten kinky/fetish-yhdistysten sekä TuSetan jäsenet. Osassa tapahtumista on pakollinen dresscode josta kerrotaan aina tarkemmin tapahtuman kuvauksessa.

Jäsenhintaiset liput
Tapahtumien jäsenhintaista sisäänpääsyä varten tulee vieraiden esittää lipunmyynnissä vuosiluvullinen jäsenkortti kuluvalta kaudelta.

SMFR ry jäsenet: Vuosiluvuttoman kesto-jäsenkortin omaavan vieraan tulee todistaa lipunmyynnissä kyseisen kortti-id:n jäsenmaksun voimassaolo omaa älypuhelinta/tablettiaan käyttäen, täyttämällä kortin id jäsenmaksutietokannan tarkistuskenttään ja painaen validiointia.

Club Abzint jäsenet: Saapuessanne Turun Baletin tapahtumaan, kirjaudu Club Abzintin verkkosivuille omaa älypuhelinta tai tablettiasi käyttäen ja esitä lipunmyyjälle CA-jäsenkorttisi voimassaoloaika, jotta saat ostaa jäsenhintaisen lipun.

Fetish Club
Muutaman kerran vuodessa järjestettävä Fetish Club kerää yleensä 90-130 kinkyilystä kiinnostunutta vierasta konkarista ensikertalaiseen.

Fetish Clubilla ei ole pukeutumiskoodia mutta suurin osa vieraista ja staffistamme pukeutuu silti kinkysti, joten voit hyvin kokeilla samaa oman asusi kanssa niin paljon tai vähän kuin haluat. Narikka sisältyy yleensä lipun hintaan ja Fetish Clubilla on käytettävissä siistiä pukeutumistilaa niille, jotka haluavat viritellä asunsa kuntoon vasta paikanpäällä. Joskus illalle on annettu teema josta voi ammentaa ideoita pukeutumiseensa.

Bileissä on DJ soittamassa musiikkia, sekä suurin osa Baletin dungeon-laitteista vapaasti vieraiden käytettävissä. Illan aikana on toisinaan pari pienimuotoista ohjelmanumeroa ja lava on monesti myös avoin innokkaille esiintyjille. Vaikka tapahtumamme useimmiten järjestetäänkin eroottisista tanssijoistaan tunnetussa yökerhossa, ei klubi-iltoina tätä ohjelmaa kuitenkaan ole tarjolla. Niin sanottua darkroomia, joka on tietyissä tapahtumissa tarkoitettu intiimimpään kahdenkeskiseen toimintaan, klubeilla ei ole.

Fetish Clubilla noudatetaan bile-etikettiä eli valokuvaus bileissä on kielletty, samoin osanottajien henkilöllisyyksien ja tekemisten paljastaminen ulkopuolisille. Mihinkään toimintaan ei tarvitse osallistua, hengailu ja toisten katselu kohteliaan etäisyyden päästä toimii hyvin. Toisaalta jos jokin kiinnostaa, staffimme on valmiina opastamaan sinua laitteiden käytössä ja yleensä tarjolla on myös Baletin piiskuri tarjoamassa kokemuksia. Lue lisää bile-etiketistä.

Etikettiä, järjestystä ja muuta hyvää menoa vahtivat bilevalvojamme. He neuvovat tarvittaessa laitteiden käytössä ja heidät, kuten muunkin vuorossa olevan staffin, tunnistaa Turun Baletin neon-oranssista staffinauhasta ja nimilapusta.

Jo vakiintuneena osana Turun Baletin Fetish Clubeja toimii kinkykirppari, jossa voi myydä tai ostaa hyväkuntoista, itselle tarpeetonta alan tavaraa laidasta laitaan. Hinnoittele tuotteesi + merkkaa nimimerkkisi jo valmiiksi kotona vaikkapa maalarinteipillä, nouda rahat/myymättä jääneet tuotteet kirppiksen sulkeutuessa. Kinkykirppis on maksuton.

Isot bileet
Vuosittaiset dresscode-bileet vaihtuvassa paikassa. Fetish clubeista poiketen pukukoodin noudattaminen on pääsyvaatimuksena bileisiin. Myös tapahtuman puitteet ovat suuremmat ja ohjelma näyttävämpää kuin klubeilla. Näissä tapahtumissa on voimassa sama bile-etiketti kuin pienempimuotoisissakin bileissä. Myös dungeon-välineistö on paikalla, sekä muut bileiden vakioelementit DJ:neen ja juontajineen. Ohjelmanumerot ja mukana juhlijoiden asut saattavat kuitenkin olla tavallista näyttävämpiä ja yleensä paikalle saavutaan hiukan kauempaakin. Dresscode-bileet järjestetään vain kerran vuodessa, joten ne ovat yleensä tapahtumia, joita odotetaan!

Riskileikit

Turun Baletti on linjannut että järjestämissämme tapahtumissa neuloja tai neulottamista ei esiinny yleisön joukossa. Neulat ja niiden käyttö rajataan virallisiin esityksiin ja/tai erikseen määrätyille alueille, joiden sisällä neulat käytön jälkeen myös poistetaan ja purkitetaan asiaankuuluvasti, ja toimitetaan hävitettäväksi apteekkiin tai vastaavaan siihen soveltuvaan kohteeseen.

Sekä esiintymiseen että muuhun neulotukseen tulee etukäteen pyytää lupa hallitukselta noin viikkoa ennen tapahtumaa, jotta voimme varautua asiaankuuluvalla huolellisuudella. Samaa huolellisuutta edellytämme luvan hakijoilta.

Jotta turvallisuuteen panostaminen sujuu jatkossakin, voit infotiskiltämme (niissä bileissä joissa se on pystytetty) hankkia pikkurahalla mm. taskuun sopivia käsidesipulloja ja ihonpuhdistuslappuja, hyväksi toteamaamme laitteiden, välineiden ja muiden pintojen desinfiointisprayta sekä pieniä riskijäteastioita. Käsidesiä järjestetään myös yleisesti saataville, ja ikivihreä hittituote eli ilmaiset kumihanskat jatkavat edelleen voittokulkuaan. Näin omien varusteiden täydentäminen sujuu helposti jos jotain unohtui tai pääsee loppumaan.

Löytötavarat

Turun Baletti säilyttää tapahtumiensa alle 20 euron arvoisia löytötavaroita kaksi viikkoa ja tapahtumien jälkeen löytötavaroista tiedotetaan tapahtuman luonteesta riippuen joko Baletin foorumilla ja/tai BDSM-baarissa. Tavaroita voi kysellä sähköpostitse osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Määräajan jälkeen ne kierrätetään ekologisimmalla tavalla.

Arvoltaan yli 20 euron arvoiset tavarat toimitetaan poliisille.

Yhdistys ottaa huomioon löytötavaralain määräykset (Löytötavaralaki 26.8.1988/778).

Miitit

Miitit ovat kaikille avoimia tapahtumia joita järjestetään ravintoloissa, kahviloissa sekä kesällä puistoissa. Miiteissä on matala kynnys tulla tutustumaan muihin kinkyihin ja käytännössä jokaisessa miitissä on aina mukana ensikertalaisia.

Miiteissä ollaan ihan tavallisissa vaatteissa eikä tapahtuman luonne näytä ulkopuolisille yleensä muulta kuin minkä tahansa kaveriporukan tapaamiselta. Miittimainoksista löydät kyseistä tapahtumaa koskevat tarpeelliset tiedot.