Tapahtumat-vanha

Kinky-yhdistykset järjestävät monia eri tyylisiä tapahtumia: on baari- tai kahvilamiittejä, kokouksia, jäsentapahtumia, fetish clubeja ja dresscode-juhlia. Kahta vm. lajia järjestetään eri nimillä tapauksesta ja kaupungista riippuen. Klubikonsepti on perusteiltaan suunnilleen samanlainen kaikkialla Suomessa, mutta seuraava kuvaus koskee nimenomaan Turun Baletin tilaisuuksia.

Fetish Clubit

Fetish Club, eli tuttavallisemmin klubi-ilta, on kaikille avoin tapahtuma, joita Turun Baletti järjestää 2 - 4 kertaa vuodessa. Paikalle saapuu siis yleensä kinkyilystä kiinnostuneita konkarista ensikertalaiseen. Bileissä on usein teemaan sopivaa ohjelmaa, DJ soittamassa musiikkia, sekä suositut dungeon-laitteet, jollaisia ei ehkä jokaisen kotoa löydy. Laitteiden käyttöön paikalla ovat opastamassa Turun Baletin kokeneet jäsenet. Mukaan voi toki tulla myös vain katselemaan meininkiä.

Pukeutuminen

Pukeutuminen kiinnostaa ja kummastuttaa monia, etenkin ensikertalaisia. Ihan aluksi sanottakoon, että klubi-iltoihin pääsee sisälle vaatteissa kuin vaatteissa - tai vaikka ilmankin. Ns. dresscode eli kinky/fetish-pukupakko ei ole voimassa. Tästä huolimatta suosittelemme eläytymään rohkeasti kinkytunnelmaan myös omalla pukeutumisella.

Normaali jakauma vaihtelee kinkysti pukeutuneiden osalta 75 - 90 prosenttiin, ja loput ovat arkisemmissa vaatteissa. Heitäkään ei siis katsota mitenkään kieroon: klubin tarkoitus on osaltaan juuri antaa mahdollisuus tutustua kinky-yhteisöön ilman liian korkeaa kynnystä. Klubilla on käytettävissä siistiä pukeutumistilaa niille, jotka haluavat viritellä asunsa kuntoon vasta paikanpäällä.

Näissä tilaisuuksissa hyvinkin raflaava/seksikäs/paljastava/erikoinen sonnustautuminen todellakin on sallittua - jos mietit, onko asusi liian rohkea, niin ei se ole!

Ohjelma ja leikkiminen

Illan aikana on useimmiten pari pienimuotoista ohjelmanumeroa, ja yleisöä yritetään piristää välillä vaikkapa extempore kisoilla tms. Esiintymislavamme, saati budjettimme, eivät salli kovin mahtipontista showta, mutta yleensä jotain tapahtumaa on tarjolla. Lava on myös useimmiten avoin innokkaille esiintyjille. Vaikka tapahtumamme useimmiten järjestetäänkin eroottisista tanssijoistaan tunnetussa yökerhossa, ei klubi-iltoina tätä ohjelmaa kuitenkaan ole tarjolla.

Ohjelmassamme pyrimme usein tuomaan esille esim. fetisismin ja bondagen eri variaatioita lähes stereotypiaksi muodostuneiden (mutta aina silti oleellisten) S/M-, piiskaus- ym. kuvioiden ohella. Illan toiminnallisuus parhaimmillaan lähtee kuitenkin vieraista itsestään. Onhan käytössä useimmiten koko Baletin koko dungeon-välineistö; kolme piiskauspukkia, slingi, lemmikkihäkki, krossi, häpeäpuu, orjaparkki, bondagetuoli ja riiputustalja. Jos osa termeistä on vieraita, ne selviävät paikalla. Turun Baletin henkilökunnan edustajat neuvovat näiden käytössä, ja leikkiminen siis on vapaata sopivan kumppanin kanssa.

Sessioseuraa emme tarjoa talon puolesta. Neuvomme kuitenkin mielellämme vaikkapa laiteiden käytössä, ja kohteliaasti pyydettäessä saattaa olla mahdollisuus kokea, miltä tuntuu saada kevyesti piiskaa. Ei kuitenkaan pidä olettaa, että kuka tahansa piiskaa kantava henkilö suostuisi viuhtomaan sillä juuri sinun pakaroitasi. Niin sanottua darkroomia, joka on tietyissä tapahtumissa tarkoitettu intiimimpään kahdenkeskiseen toimintaan, klubeilla ei ole.

Etiketti / turvallisuus

Bile-etiketti on elintärkeä asia bileiden toimivuuden ja turvallisuuden kannalta. Kinkybileissä käyttäydytään tahdikkaasti ja toiset huomioonottaen. Toisille ei huudella, vaikka heidän asunsa tai tekemisensä eivät sattuisi vastaamaan omia kiinnostuksia. Kehuja sen sijaan saa ja on tapanakin antaa (esimerkiksi onnistuneesta asukokonaisuudesta). Bileet ovat paikka, jossa jokainen saa esiintyä juuri sellaisena kuin itse haluaa välittämättä arjen normeista.

Esiintyy joku sitten kuinka viettelevässä asussa tahansa, häneen ei ole lupa käydä käsiksi, eikä olla muutenkaan törkeä. Kukaan ei joudu tahtomattaan mukaan mihinkään toimintaan, kaikki toiminta on konsensuaalista, eli sovittu osanottajien kesken. Jos ja kun joku sessioi julkisesti, se ei tarkoita sitä, että kaikki saavat osallistua. Hyvän tunnelman säilyttämiseksi sääntöjen rikkojat poistetaan paikalta. Valokuvauskielto on myös ehdoton. Klubilla on Turun Baletin puolesta oma kuvaaja, joka lähettää kuvasi omaan sähköpostiisi. Älä myöskään puhu näkemistäsi henkilöistä tai tapahtumista ulkopuolisille jälkeenpäin.

Yhteistä etikettiä noudattamalla luodaan turvallinen ja mukava tunnelma bileisiin, joissa kaikki mukanaolijat viihtyvät. Lue lisää Etiketti-sivulta.

Riskileikit

Turun Baletti on linjannut että järjestämissämme tapahtumissa neuloja tai neulottamista ei esiinny yleisön joukossa. Neulat ja niiden käyttö rajataan virallisiin esityksiin ja/tai erikseen määrätyille alueille, joiden sisällä neulat käytön jälkeen myös poistetaan ja purkitetaan asiaankuuluvasti, ja toimitetaan hävitettäväksi apteekkiin tai vastaavaan siihen soveltuvaan kohteeseen.
Sekä esiintymiseen että muuhun neulotukseen tulee etukäteen pyytää lupa hallitukselta noin viikkoa ennen tapahtumaa, jotta voimme varautua asiaankuuluvalla huolellisuudella. Samaa huolellisuutta edellytämme luvan hakijoilta.


Jotta turvallisuuteen panostaminen sujuu jatkossakin, voit infotiskiltämme (niissä bileissä joissa se on pystytetty) hankkia pikkurahalla mm. taskuun sopivia käsidesipulloja ja ihonpuhdistuslappuja, hyväksi toteamaamme laitteiden, välineiden ja muiden pintojen desinfiointisprayta sekä pieniä riskijäteastioita. Käsidesiä järjestetään myös yleisesti saataville, ja ikivihreä hittituote eli ilmaiset kumihanskat jatkavat edelleen voittokulkuaan. Näin omien varusteiden täydentäminen sujuu helposti jos jotain unohtui tai pääsee loppumaan.

Muuta

Jo vakiintuneena osana Turun Baletin bileitä toimii ns. kinkykirppari, jossa voi myydä tai ostaa hyväkuntoista, itselle tarpeetonta alan tavaraa laidasta laitaan. Tavaransa voi tuoda myytäväksi selkeästi merkittynä (myyjä/hinta) ja Baletin henkilökunta huolehtii kaupanteosta ja tilittää myyntituotot sekä palauttaa myymättömät tuotteet illan päätteeksi. Tästä ei ole myyjälle mitään kustannuksia, eikä Baletti vedä välistä. Kirpparitoiminnan vilkkaus vaihtelee suuresti bileistä toiseen, mutta kirppari on aina mahdollista pistää pystyyn, joten miksi et kokeilisi sitäkin!

Nettisivuillamme kerrotaan kulloisenkin tapahtuman edellä, mitä juuri sillä kertaa on kaavailtu illan ohjelmistoon. Mikäli bileille on lanseerattu joku tietty teema, se on vain piristeeksi ja tuomaan hieman vaihtelua, eikä mitenkään sido vieraiden omaa pukeutumista tai toimintaa. Antaapa vain yhden mahdollisen vinkin omaan virittäytymiseen.

Ilta kannattaa aloittaa ajoissa, koska valomerkki tulee aina jo puoli kahdelta!

Ravintola Show Time, jonka tiloissa toimimme, on normaalioloissa ns. stripparipaikka. Klubi-iltoina siellä ei kuitenkaan ole mitään kyseisen tyylistä ohjelmaa, eikä myös juurikaan tavallista asiakaskuntaa.

Baarissa on normaalit A-oikeudet ja ikäraja on 18 vuotta. Ilmoittamamme lipunhinnat sisältävät eteispalvelumaksun.

Dresscode-bileet

Joka vuosi loppukeväästä tai alkukesästä Turun Baletti järjestää suuremmat dresscode-bileet vaihtuvassa paikassa. Fetish clubeista poiketen pukukoodin noudattaminen on pääsyvaatimuksena bileisiin. Myös tapahtuman puitteet ovat suuremmat ja ohjelma näyttävämpää kuin klubeilla. Näissä tapahtumissa on voimassa sama bile-etiketti kuin pienempimuotoisissakin bileissä. Myös dungeon-välineistö on paikalla, sekä muut bileiden vakioelementit DJ:neen ja juontajineen. Ohjelmanumerot ja mukana juhlijoiden asut saattavat kuitenkin olla tavallista näyttävämpiä ja yleensä paikalle saavutaan hiukan kauempaakin. Dresscode-bileet järjestetään vain kerran vuodessa, joten ne ovat yleensä tapahtumia, joita odotetaan!

Pikkujoulut

Turun Baletti järjestää loppuvuodesta jäsenilleen pikkujoulut, joiden konsepti vaihtelee vuodesta toiseen, riippuen siitä mitä kulloinkin halutaan järjestää.

Fetish Friday

Fetish Friday on Baletin nimitys miitille eli kyseessä on ihan tavallinen baari-ilta jossa balettilaiset treffaavat ja yleensä kokoonnumme baaritiskiä vastapäätä olevalle nurkkasohvalle. Löydät miittien päivämäärät nettisivujen kalenterista!

Kyseessä on Show Timen normaali ravintola-ilta ja olemme vieraita normaalin ohjelman puitteissa, ei Baletin tapahtuma.

Turun Baletin jäsenkortilla sisäänpääsy Show Timeen pelkän narikan hinnalla (3,50 €) ja korttia näyttämällä myös edullisemmat hinnat baaritiskillä.

Tossumiitti

Baletin Tossumiitti on kaikille BDSM:stä kiinnostuneille avoin matalan kynnyksen keskusteluilta Panimoravintola Koulussa. Hyvän seuran ja höpinän lisäksi paikalta saa juotavaa ja pientä naposteltavaa. Löydät miittien päivämäärät nettisivujen kalenterista!

Tossumiittiin on varattu Historia-luokka joka on vain meidän käytössämme klo 18-21 välisen ajan.

Tässä miitissä ei kysytä jäsenkortteja tai asuja, tule sellaisena kuin olet!

UG

TB:UG eli 'underground' on muita tapahtumiamme pienempi ja intiimimpi klubi-iltama vain yhdistyksen jäsenille. Tilaisuudessa on dresscode (kinky, fetish, jne..) ja kyseisessä tapahtumassa kaikenlainen välineurheilu on niin sallittua kuin suotavaakin. Yhdistyksen puolesta tarjolla on myös pientä makeaa ja suolaista naposteltavaa. Tarkemmat tiedot kuluvan vuoden tapahtumasta löydät forumin jäsenpuolelta.

Baari- ja saunaillat

Turun Baletti järjestää ajoittain jäsenilleen baari- ja saunailtoja. Baari-illat ovat yleensä avoimia tapahtumia, miittejä, joihin on helppo tulla tutustumaan yhdistyksen jäseniin. Baari-illoissa voidaan vaikkapa pelata lautapelejä, vaihtaa kuulumisia, ideoida toimintaa tai vain tutustua uusiin ihmisiin rennosti tuopin tai kahvikupin äärellä. Näihin tilaisuuksiin ei siis ole tarvetta pukeutua mitenkään tavallisesta poikkeavasti.

Saunaillat puolestaan ovat lähinnä jäsenistön virkistystoimintaan tarkoitettuja suljettuja tilaisuuksia, joissa yleensä keskitytään olennaiseen, eli saunomiseen ja yhdessäoloon, sekä mahdollisesti myös vaikkapa syömiseen ja lautapeleihin. Molemmat ovat mainioita paikkoja tutustua uusiin ihmisiin ja päästä sisälle yhdistyksen toimintaan.

Työpajat ja kurssit

Turun Baletti järjestää jäsenilleen myös työpajoja ja kursseja erilaisista aiheista. Tähän mennessä pidettyjen tapahtumien teemoina on ollut mm. köysisidonta, luonnonköyden käsittely, floggerin askartelu sekä nahkatyöpaja. Kursseja vetävät joko balettilaiset tai ulkopuoliset ammattilaiset. Työpajat pidetään yleensä Turussa ja osallistumismaksu kattaa materiaalit, opetuksen sekä voileipäateriat. Työpajoja koskee sama vaitiolovelvollisuus kuin bileitäkin. Foorumilla voi esittää ideoita, ehdotuksia ja toiveita seuraavista työpajoista.

Kuukausikokoukset

Turun Baletin hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa avoimeen kuukausikokoukseen jossa aiheina ovat viime aikojen tuoreimmat, yhdistyksessä juuri nyt ajankohtaiset, sekä vielä suunnittelua kaipaavat tapahtumat. Kaikki nykyiset, tulevat, ja potentiaaliset jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan! Esityslistan löydät noin viikkoa ennen kokousta täältä.