Sisältö

Uutiskirje

Uutiskirjeen tilaaminen ei edellytä jäsenyyttä ja kirjeen vastaanottamisen voi perua koska tahansa.

Uutiskirje toimitetaan käyttäen SendGrid -palvelua, joka sijaitsee Yhdysvalloissa. Lue tietosuojaselosteemme uutiskirjerekisteristä.

Turun Baletti

Turun Baletti (virallisesti Turun BDSM-yhdistys ry) perustettiin vuonna 2001, josta alkaen olemme esitelleet BDSM-kulttuuria ja keränneet yhteen mm. fetissien, bondagen ja sadomasokismin suhteen uteliaita ihmisiä. Karsimme aiheeseen liitettyjä myyttejä ja väärinkäsityksiä, madallamme kynnystä lähestyä kinkyilyn maailmaa ja osoitamme, että sen eri alueita voi käsitellä myönteisesti ja yhteisöllisesti. logo white

Rakennamme avoimempaa, turvallisempaa ja suvaitsevampaa ympäristöä, jossa ajatusten ja ideoiden vaihto olisi helppoa. Yhdistyksessämme ihmiset voivat löytää kaltaistensa juttuseuraa ja tukea. Turun Baletti ei kuitenkaan ole deittipalvelu.

Järjestämme vapaaehtoisvoimin säännöllisesti klubi- ja baari-iltoja sekä bileitä, piknikkejä, työpajoja, mökkeilyä ja matkoja kinkyhengessä. Julkisiin tapahtumiimme ovat tervetulleita myös ei-jäsenet.

Tullaksesi mukaan Turun Balettiin sinulta vaaditaan vain täysi-ikäisyys, innostusta kinkyyn ja, tärkeimpänä, kunnioitusta muita kohtaan. Yhdistys on avoin kaikille ja sanoutuu irti kaikenlaisesta syrjinnästä.

Ajankohtaisimmat tiedot tapahtumista ja muusta Turun Balettiin liittyvästä löydät osoitteesta www.turunbaletti.net tai Facebook-sivultamme.

Kannatusjäsenyys

Voit liittyä myös yhdistyksen kannatusjäseneksi joka tukee yhdistyksen toiminnan jatkumista. Yhdistyksen kannatusjäseneksi voi liittyä yksityishenkilö, yritys tai yhteisö.

Kannatusjäsenyys on voimassa kuten normaali jäsenyys, aina seuraavan vuoden helmikuun loppuun.

Kannatusjäsenille ei luovuteta jäsenkorttia eikä myönnetä jäsenoikeuksia foorumille.

Kannatusjäsenen nimi voidaan tämän niin halutessa julkaista yhdistyksen nettisivujen yhteistyökumppanit -osiossa.

Tiedot, jotka tarvitsemme kannatusjäseneltä ovat:

Yksityishenkilö:

 • Etu- ja sukunimi
 • Kotipaikka
 • Sähköpostiosoite

Yritys tai yhteisö:

 • Nimi
 • Y-tunnus/rekisteritunnus
 • Kotipaikka
 • Yhteyshenkilön etu- ja sukunimi
 • Yhteyshenkilön sähköpostiosoite

Näitä tietoja käsitellään ehdottoman luottamuksellisina ja ne ovat maksimissaan kolmen henkilön saatavilla: puheenjohtajan, sihteerin ja rahastonhoitajan. Lue tietosuojaselosteemme jäsenrekisteristä.

Kannatusjäsenmaksu

Kannatusjäsenmaksumme on vuonna 2020 50 € (yksityishenkilöt) / 100 € (yritykset ja yhteisöt) ja se on voimassa seuraavan vuoden helmikuun loppuun (29.2.2021).

Maksamalla jäsenmaksun vahvistat että haluat olla Turun BDSM-yhdistys ry (Y-tunnus: 3056976-7) kannatusjäsen, olet täysi-ikäinen (yksityishenkilöt) / sinulla on allekirjoitusoikeus (yritykset ja yhteisöt) ja sitoudut noudattamaan yhdistyksen sääntöjä.

1) Helpoiten maksat / uusit Turun Baletin kannatusjäsenyyden verkkokaupassamme. Verkkokauppa kysyy sinulta tarvittavat tiedot.

2) Verkkokaupan lisäksi voit myös liittyä lähettämällä sähköpostin osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. sisältäen yllä luetellut tiedot sen mukaisesti oletko yksityishenkilö vai yritys/yhteisö. Tämän jälkeen maksa kannatusjäsenmaksu 50 € (yksityishenkilöt) / 100 € (yritykset/yhteisöt) yhdistyksen pankkitilille FI46 5711 1320 0273 75 ja kirjoita maksun viestiin etu- ja sukunimesi (yksityishenkilöt) / nimi (yritykset/yhteisöt)

3) Kannatusjäsenmaksun voi suorittaa myös käteisellä Fetish Clubeillamme ja etukäteen sopien joissain miiteissä.

Jäseneksi

Toivotamme sinut tervetulleeksi kasvavaan joukkoomme!

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä luonnollinen, täysi-ikäinen henkilö, joka haluaa toimia yhdistyksen tarkoitusperien toteuttamiseksi.

Yhdistyksen jäsenyys oikeuttaa sinut kaikkin jäsenetuihin, mahdollistaa osallistumisen yhdistyksen toiminnan kehittämiseen Baletin foorumilla ja tärkeimpänä tukee Baletin toiminnan jatkumista. Lue lisää kuinka jäsenenä voit olla mukana toiminnassa.

Tarvitsemme jäseniltämme seuraavat tiedot:

 • Nimimerkki
 • Sähköpostiosoite
 • Täydellinen nimi (suku- ja etunimet) *
 • Kotikunta *
 • Postiosoite jäsenkortin toimittamiseen

* Yhdistyslaki 26.5.1989/503 3. luvun 11 §

Näitä tietoja käsitellään ehdottoman luottamuksellisina ja ne ovat maksimissaan kolmen henkilön saatavilla: puheenjohtajan, sihteerin ja rahastonhoitajan. Lue tietosuojaselosteemme jäsenrekisteristä.

Jäsenmaksu

Jäsenmaksumme on vuonna 2020 15 € ja se on voimassa seuraavan vuoden helmikuun loppuun (28.2.2021).

Maksamalla jäsenmaksun vahvistat että haluat olla Turun BDSM-yhdistys ry (3056976-7) jäsen, olet täysi-ikäinen ja sitoudut noudattamaan yhdistyksen sääntöjä.

1) Helpoiten maksat / uusit jäsenmaksusi verkkokaupassamme. Verkkokauppa kysyy sinulta tarvittavat tiedot. Voit maksaa myös useamman jäsenyyden samalla kertaa kunhan sinulla on siihen lupa kaikilta liittyjiltä.

2) Verkkokaupan lisäksi voit myös lähettää sähköpostin osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. sisältäen kaikki yllä mainitut tiedot. Tämän jälkeen maksa jäsenmaksu 15 € yhdistyksen pankkitilille FI46 5711 1320 0273 75 ja kirjoita maksun viestiin nimimerkkisi.

3) Jäsenmaksun voi suorittaa myös käteisellä Fetish Clubeillamme ja joissain miiteissä.

Jäsenkortti toimitetaan sinulle postitse noin kahden viikon kuluessa mutta voit myös sopia sähköpostitse viestittämällä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  että noudat kortin jostain tapahtumastamme.

Kun rekisteröidyt Baletin foorumille käyttäen ilmoittamaasi nimimerkkiä ja sähköpostiosoitetta, maksun saavuttua käyttöoikeutesi päivitetään jäsentasolle ja saat laajemman näkymän moneen alueeseen. Baletin foorumin käyttöoikeudet tarkistetaan vuosittain maaliskuun alussa ja vain jäsenmaksun suorittaneet säilyttävät foorumilla jäsentason.

Säännöt

Voimassaolevat säännöt 09.05.2018

1 . NIMI JA KOTIPAIKKA

Yhdistyksen nimi on Turun BDSM-yhdistys ja kotipaikka Turku.

2. TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU

Yhdistyksen tarkoituksena on vastuullisen S/M- ja fetissikulttuurin edistäminen.

Toimintansa toteuttamiseksi yhdistys järjestää yhteistyössä kotimaisten ja ulkomaisten vastaavien yhdistysten kanssa tiedotus- ja julkaisutoimintaa, jäsentilaisuuksia, tapaamisia, kokouksia ja muita vastaavia tilaisuuksia.

Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi järjestää maksullisia juhlatilaisuuksia, myyjäisiä ja arpajaisia asianomaisen luvan hankittuaan.

3. JÄSENET

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä luonnollinen, täysi-ikäinen henkilö, joka haluaa toimia yhdistyksen tarkoitusperien toteuttamiseksi. Yhdistyksen jäseneksi liitytään ilmoittamalla halukkuudesta kirjallisesti tai sähköpostilla yhdistyksen hallitukselle.

Yhdistyksellä voi olla myös kannatusjäseniä. Kannatusjäseneksi voi liittyä luonnollinen täysi-ikäinen henkilö sekä oikeuskelpoinen yhteisö. Kannatusjäsenillä on läsnäolo- ja puheoikeus yhdistyksen kokouksissa, mutta ei äänioikeutta.

Yhdistyksen hallitus voi erottaa jäsenen, jos tämä on toiminut yhdistystä huomattavasti vahingoittavasti.

Yhdistyksen varsinaisella- ja kannatusjäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti tai sähköpostilla yhdistyksen hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksen pöytäkirjaan.

4. LIITTYMIS- JA VUOSIMAKSU

Varsinaisilta- ja kannatusjäseniltä perittävän liittymis- ja vuotuisten jäsenmaksujen suuruudesta päättää yhdistyksen syyskokous.

5. HALLITUS

Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu puheenjohtaja sekä vähintään kolme ja enintään viisi muuta jäsentä.

Hallituksen toimikausi on kalenterivuosi.

Hallitus valitsee keskuudestaan tai sen ulkopuolelta sihteerin, rahastonhoitajan, varapuheenjohtajan ja muut tarpeelliset toimihenkilöt.

Hallitus kokoontuu puheenjohtajan kutsusta tai kun vähintään yksi hallituksen jäsen sitä vaatii. Asiat ratkaistaan yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Äänten mennessä tasan tulos arvotaan.

6. YHDISTYKSEN NIMEN KIRJOITTAMINEN

Yhdistyksen nimen kirjoittavat hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri tai rahastonhoitaja, kaksi yhdessä.

7. TILIKAUSI JA TILINTARKASTUS

Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi. Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen toimintakertomus on annettava toiminnantarkastajille viimeistään yksi (1) kuukausi ennen kevätkokousta. Toiminnantarkastajien tulee antaa kirjallinen lausuntonsa hallitukselle viimeistään yksi (1) viikko ennen kevätkokousta.

8. KOKOUSTEN KOOLLEKUTSUMINEN

Yhdistyksen kokoukset kutsuu koolle hallitus. Kokousten kokouskutsu on toimitettava viimeistään 14 päivää ennen kokousta sähköpostitse tai yhdistyksen tiedotuskanavissa.

9. YHDISTYKSEN KOKOUKSET

Yhdistyksen kevätkokous pidetään helmi-huhtikuussa ja syyskokous syys-marraskuussa.

Ylimääräinen kokous pidetään kun hallitus katsoo sen tarpeelliseksi tai kun vähintään kymmenesosa yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii. Kokous on pidettävä kolmenkymmenen vuorokauden kuluessa siitä, kun vaatimus sen pitämisestä on esitetty hallitukselle.

Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella varsinaisella jäsenellä äänioikeus ja yksi ääni. Päätökset tehdään yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaistaan tulos arvalla.

Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen kokouksen käsiteltäväksi on hänen ilmoitettava siitä hallitukselle viimeistään 21 päivää ennen kokousta.

Hallituksen kokous on päätösvaltainen kun läsnä on vähintään puolet hallituksesta, kokouksen puheenjohtaja mukaan luettuna.

10. VARSINAISET KOKOUKSET

Yhdistyksen kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

1. kokouksen avaus
2. valitaan puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. hyväksytään esityslista kokouksen työjärjestykseksi
5. esitellään tilintarkastus, toimintakertomus ja toiminnantarkastajien lausunto
6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
7. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

Yhdistyksen syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

1. kokouksen avaus
2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. hyväksytään esityslista kokouksen työjärjestykseksi
5. vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruus seuraavalle kalenterivuodelle
6. valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet
7. valitaan yksi toiminnantarkastaja ja yksi varatoiminnantarkastaja
8. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat

11 . SÄÄNTÖJEN MUUTTAMINEN JA YHDISTYKSEN PURKAMINEN

Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta.

Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen valitsemalla tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään varat samaan tarkoitukseen.

12. JÄSENREKISTERI

Yhdistyksen jäsenrekisteriä ylläpitää hallituksen jäsen.

Jäsen katsotaan eronneeksi, mikäli hän ei ole maksanut kuluvan vuoden jäsenmaksua kuluvan vuoden helmikuun loppuun mennessä.

Eronneiden jäsenten henkilötiedot poistetaan jäsenrekisteristä kuukauden kuluessa erosta.