Turun Baletti on vapaaehtoistoimintaan perustuva yhdistys ja mukaan toimintaan ovat tervetulleita kaikki kinkystä kiinnostuneet. Mukana olemiseen on myös monia mahdollisuuksia ja jokaisen panos on yhtä tärkeä. Tällä sivulla kerrotaan esimerkkejä siitä, mitä tehtäviä ylipäätään on olemassa. Varsinaisia tapahtumia on listattu ja kuvailtu tarkemmin Tapahtumat-valikon alla.

Turun Baletin foorumi on oiva paikka osallistua toimintaan, vaikka ei esimerkiksi kokouksiin fyysisesti paikalle aina pääsisikään. Foorumia seuraamalla pysyy ajantasalla Baletin tapahtumista ja foorumille laajat oikeudet saa liittymällä jäseneksi.

Fetish Clubit ja Bileet

Nämä ovat toimintamme suurimmat talkoovoimia vaativia kokonaisuuksia ja esimerkiksi yksittäinen Fetish Club vaatii vähintään noin 25 henkilön työpanoksen toteutuakseen. Apuvoimia tarvitaan niin klubi-illoissa kuin isommissa dresscode-tapahtumissakin aina ideoinnista käytännön toteutukseen asti.

Voidaan ajatella että bileiden järjestämisessä on kolme keskeistä osa-aluetta: ideointi, kasaus ja itse bileet. Jokainen joka haluaa tulla mukaan järjestämään bileitä jollakin näistä osa-alueista on tervetullut. Ketään ei myöskään koskaan pakoteta mihinkään tehtävään vastentahtoisesti. Jokaisen oma osaaminen ja kiinnostus huomioidaan - perustuuhan Baletin toiminta vapaaehtoisuuteen. Vastuuta jaetaan sitä haluaville, kuitenkin niin, että yksi henkilö ei vastaisi kaikesta yksin, vaan muutamalla ihmisellä olisi oma osansa hoidettava (esim. ohjelma, roudaus, sisustus jne.).

Varsinaisen lihastyöskentelyn lisäksi ei pidä myöskään unohtaa bileitä edeltävää aivotyöskentelyä: etenkin isompia bileitä varten kootaan usein omat työryhmänsä vaikkapa sisustuksen tai ohjelman suunnitteluun, jotka kokoontuvat keskenään suunnittelemaan tapahtumaa. Työryhmiin saa tulla mukaan, vaikka ei olisikaan mitään valmista ideaa tai ajatusta pääkopassa!

Bileitä järjestäessä täytyy aina selvittää vähintään nämä tiedot ja niihin tarvitaan aina vastuuhenkilö/t:

    Paikan löytäminen
    Paikan yksityiskohtien selvittäminen
        saatavuus/päivämäärät (huomioiden muiden yhdistysten tapahtumat)
        hinta
        aukioloaika
        ruoka/juomapolitiikka
        siivousehdot
        alastomuus/darkroom-politiikka
        jne.
    Paikan varaaminen
        sopimusasiat (hallitus)
        tapahtuman budjetointi ja hinnoittelu
    Tapahtuman "olemuksen" suunnittelu
        miittimäinen, keskustelua ja tutustumista..
        teemabileet
        musajytketanssibileet
        leikkibileet
        jne.
    Tapahtuman käytäntöjen suunnittelu
        laitteiden nouto ja palautus varastosta (yleensä eri päivinä kuin itse tapahtuma)
        laitteiden siirtoon pakettiauto/vuokraus, kuka ajaa/missä säilytys
        sisustus, laitesuunnitelma, mainostus/flyer
        esitykset tai muu viihde
        tekniikka, äänentoisto
        narikkatoiminne
        nakkilistan koostumus
        järjestyksenvalvojat
        musiikkiluvat

Varsinaisissa tapahtumissa on lisäksi tehtävinä esimerkiksi:

    laitteiden roudaus ja kasaaminen
    auton tai irtaimiston lainaaminen
    sisustustoimet, ohjekyltitys, koristelu, ikkunoiden peittäminen
    lipunmyynti
    infotiski
    jäsenpiste
    narikka
    valokuvaaja
    piiskaaja
    ohjelmavastaava
    staff-porukan muonittaja

Tehtävälistat, eli niin kutsutut nakkilistat, tulevat foorumille vähintään kuukausi ennen tapahtumaa ja jokainen voi ilmaista siellä halukkuutensa tiettyyn tehtävään. Ensikertalaiset ovat myös erittäin tervetulleita mukaan järkkäämään bileitä ja esimerkiksi kasaukseen osallistuminen on paitsi helppo tapa tutustua Baletin touhuissa mukana oleviin ihmisiin, myös nähdä miten tapahtumien järjestelyitä hoidetaan, konkareiden ohjeistamana!

Kiitos järjestäjille

Turun Baletti pyrkii aina kiittämään tapahtumien kasaajia ja suunnittelijoita. Tämä tarkoittaa useimmiten ilmaista sisäänpääsyä järjestettäviin bileisiin sekä mahdollisia muita etuja illan aikana, kuten erillinen henkilökunnan backstage. Dresscode-bileiden järjestäjille saatetaan lisäksi järjestää myös erillinen illanvietto kiitoksena.

Bileissä

Mukaan voi tulla toki myös ihan vain juhlimaan! Osallistujat luovat bileisiin tunnelman omalla pukeutumisellaan ja käyttäytymisellään. Bileissä saa sessioida/leikkiä oman kumppanin kanssa hyödyntäen vaikkapa Baletin dungeon-laitteita, saa näyttäytyä pukeutuneena parhaimpiinsa tai saa tulla katselemaan meininkiä sivusta. Bileet on myös hyvä paikka tutustua uusiin ihmisiin ja luoda kinky-kontakteja ympäri Suomen.

Workshopit

Yhdistyksen budjetissa on yleensä joka vuosi varattuna rahaa kaikenlaiseen yhteispuuhasteluun ja tällä rahalla voidaan esimerkiksi vuokrata tiloja, hankkia opettajia tai ostaa materiaaleja. Workshopit voivat olla osallistujille joko maksuttomia tai materiaalimaksulla mukaan-tyylisiä.

Opettaako joku jotain, mitä haluaisit oppia? Kerro siitä speksit (mikä, kuka, hinta, tilavaatimukset) niin järjestetään!

Osaatko itse jonkun taidon, minkä haluaisit opettaa muille? Ilmoita siitä niin järjestetään puitteet!

Yhdistystoiminta voi olla niin paljon muutakin kuin kokouksia, miittejä ja bileitä - ihan mitä tahansa jäsenet sen haluavat olevan!

Muu toiminta

Baletti järjestää myös mökkireissuja ja saunailtoja, teatteri- ja elokuvakäyntejä sekä bussikyytejä muiden kaupunkien bileisiin. Tapahtumia ideoidaan ja toteutetaan yhdessä toiveiden mukaisesti. Osa tapahtumista järjestetään vain jäsenille, mutta useimmiten mukaan ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet. Seuraa ilmoittelua niin pysyt kärryillä mitä milloinkin tapahtuu!